Dijar Asmen

Dijar Asmen

Üye
10.05.2009
Teğmen
16.100
Hakkında

  • Arka Sokaklar - Mean Streets - Nostaljik Filmler - Konusu

    Tür : Dram / Suç
    Yönetmen : Martin Scorsese
    Senaryo : Martin Scorsese , Mardik Martin
    Yapım : 1973, ABD , 112 dk.

    Oyuncular

    Robert De Niro (Johnny Boy) , Harvey Keitel (Charlie) , David Proval (Tony) , Amy Robinson (Teresa) , Richard Romanus (Michael) , Cesare Danova (Giovanni)

    New York' un küçük İtalyası' ndaki bir mahalle içi barın sahipleri olan Tony ve Michael için gelecek parlaktır, fakat Charlie için aynı şey geçerli değildir.

    Charlie, amcası için çalışmaktadır ve onunla da sevgilisi epilepsi olduğundan dolayı sorunlar yaşar. Aynı zamanda sevgilisi sayesinde tanıştığı Johnny Boy amcasına sorun çıkaran, güvenilmez.

    Charlie'nin amcası Giovanni, ona ilk adım olarak bir restaurant işletmeyi teklif ettiğinde, Charlie güç sahibi olma arzusu, aşkı Teresa ve Johnny Boy'u koruma arasında tercih yapmaya zorlanır.

    noimage
#21.11.2009 15:01 0 0 0
  • Bir Evlilikten Manzaralar - Scenes from a Marriage (Scener ur ett äktenskap) - Nostaljik Filmler - Konusu

    Tür : Dram
    Yönetmen : Ingmar Bergman
    Senaryo : Ingmar Bergman
    Görüntü Yönetmeni : Sven Nykvist
    Yapım : 1973, İsveç , 167 dk.

    Oyuncular

    Liv Ullmann (Marianne) , Erland Josephson (Johan) , Bibi Andersson (Katarina) , Jan Malmsjö (Peter) , Gunnel Lindblom (Eva) , Anita Wall (Fru Palm) , Barbro Hiort af Ornäs (Fru Jacobi)

    Marianne ve Johan'ın on yıllık evliliklerini masaya yatıran film, çiftin ayrılıklarını, evlilik dışı ilişkilerini, barışıp yeniden ayrılmalarını ve en nihayetinde de boşanmalarını konu ediyor.

    Boşandıktan sonra bile birbirinden kopamayan Marianne ve Johan çiftinin her görüşmeleri ayrı bir kavgayla sonuçlansa da birbirlerine olan sevgileri şartlar ne olursa olsun galip geliyor.

    Film evlilik hayatıyla ilgili çok önemli kelamlar ederken aynı zamanda izleyiciyi psikolojik olarak Marianne ve Johan'ın ilişkisine hapsediyor. Başta Woody Allen olmak üzere birçok yönetmeni etkileyen Bergman'ın bu filmi aynı zamanda en iyi yabancı film dalında altın küre sahibi.

    noimage
#21.11.2009 14:59 0 0 0
  • Konu: The Crazies
    The Crazies - Nostaljik Filmler - Konusu

    Tür : Aksiyon / Korku / Gerilim
    Yönetmen : George A. Romero
    Senaryo : Paul McCollough , George A. Romero
    Görüntü Yönetmeni : S. William Hinzman
    Müzik : Bruce Roberts
    Yapım : 1973, ABD , 103 dk.

    Oyuncular

    Lane Carroll (Judy) , Will MacMillan (David) , Harold Wayne Jones (Clank) , Lloyd Hollar (Colonel Peckem) , Lynn Lowry (Kathy Bolman) , Richard Liberty (Artie Bolman) , Richard France (Dr. Watts) , Harry Spillman (Major Ryder) , Will Disney (Dr. Brookmyre) , George A. Romero (Belediye Reisi)
    Bir uçağın ABD, Pensilvanya kırsalına düşmesinin ardından küçük bir kasabada su yüzüne çıkan açıklanamayan ölümler hükümet yetkililerinin ilgisini çeker. Yöre hakı görevliler tarafından karantinaya alınıp aşılanırken gerçek tehdit hafife alınır ve önlemler aksatılır.

    Dünyanın her yerinde olduğu gibi militerler sivil halka karşı ölçüsüzce güç kullanarak haklarını ihlal ederler. Kasaba halkı bunun üzerine örgütlenerek direnişe geçer. Tabii ki onlar da hayatlarına kasteden asıl tehdidin henüz farkında değillerdir.

    Kült sinemacı George Romero'nun bu filminde askerlerin boş kafalı bir şekilde emirleri uygularken takındıkları üslup hiç kuşkusuz Kubrick'in Dr. Strangelove'ındaki abartılı ironiyi anımsatıyor. Filmin teması ise David Cronenberg'in 4 sene sonra çekeceği aynı derecede düşük bütçeli Kuduz'unu fazlasıyla etkilemiş görünüyor.

    noimage
#21.11.2009 14:57 0 0 0
  • Enter The Dragon - Nostaljik Filmler - Konusu

    Tür : Aksiyon / Dövüş
    Yönetmen : Robert Clouse
    Senaryo : Michael Allin
    Görüntü Yönetmeni : Gilbert Hubbs
    Müzik : Lalo Schifrin
    Yapım : 1973, Hong-Kong / ABD , 98 dk.

    Oyuncular

    Bruce Lee (Lee) , John Saxon (Roper) , Kien Shih (Han) , Ahna Capri (Tania) , Angela Mao Ying (Su Lin) , Jim Kelly (Williams) , Bob Wall (Oharra) , Yang Sze (Bolo) , Betty Chung (Mei Ling)
    Gizli servis Bruce Lee'den Han adında bir uyuşturucu baronunun düzenlediği bir dövüş turnuvasına katılmasını ister. Lee kızkardeşinin ölümünden sorumlu olan bir dövüşçünün de yer aldığı bu turnuvaya girmeyi kabul eder. Böylelikle hem intikam alma fırsatı bulacak hem de suç şebekesini ortaya çıkarıp çökertebilecektir.

    Lee, turnuvadaki Roper ve Williams isimli iki Amerikalı dövüşçüyle işbirliği yapar. İkili turnuvadaki ödülün peşindedir. Lee ise Han'ın... ve intikamının.

    Enter the Dragon, Bruce Lee'nin dünyaca en meşhur filmi olmasını belki de arkasında Warner Bros.'un tam desteği ve ticari zekasını taşımasına borçludur. Enter the Dragon'un, Batı dünyasındaki dövüş sanatları filmleri furyasını tetiklemiş olması gibi bir özelliği mevcuttur.

    Lee'nin bu filmin devamı kabul edilen Game of Death'in çekimleri sırasında ölmüş olmasını da üzücü bir detay olarak not düşmekte yarar var.

    noimage
#21.11.2009 14:55 0 0 0
#21.11.2009 14:29 0 0 0
#21.11.2009 14:26 0 0 0
  • Konu: NarCicegi
    noimageGününüz güzel yarınınız umutlu olsun
#21.11.2009 11:46 0 0 0
  • Konu: Nerissa-Su
    noimageGününüz güzel yarınınız umutlu olsun
#21.11.2009 11:42 0 0 0
  • Konu: Dua Defteri
    noimage

    Bismillahirahmanirrahim...

    Allah'ım Bu kıymetli günlerde insanoğluna verdiğin bu değerli nimetler için sana binlerce şükürler olsun..Bizi yolumuzdan hak yolumuzdan saptırma amin..
#21.11.2009 11:32 0 0 0
  • Teşekkürler bacım emegine ellerine yüreğine gözlerine sağlık
#21.11.2009 10:43 0 0 0
  • Bence gidilmeli Batman a gelip te bu değerlerimizi ziyaret etmemek olmaz..Eğer vaktiniz varsa Kozlukta Veysel Karani türbesini muhakkak ziyaret edin..Allah ziyaretlerinizi kabul eylesin..

    Çok teşekkürler kıymetli bacım yüreğine sağlık
#21.11.2009 10:41 0 0 0
  • Kesinlikle Batman görülmeye gezilmeye değer...Hele de gezdikten sonra yorgunlugunuzu atacak lezzetleri bambaşkadır..

    Allah razı olsun Bacım yüreğine sağlık:)
#21.11.2009 10:39 0 0 0
#21.11.2009 10:34 0 0 0
  • Intel, Bilişim Kurultayı'nda Türkiye'nin dijital gelecek vizyonunu masaya yatırdı.

    Intel Türkiye, Ankara'da düzenlenen Bilişim Kurultayı sırasında katıldığı ve düzenlediği toplantılarda ülkemizin gelişimine katkıda bulunacağına inandığı vizyonunu aktardı, çözüm önerileri sundu.

    Intel Türkiye, Bilişim Kurultayı kapsamında, 20 Kasım Cuma günü gerçekleştirdiği toplantı ile firmanın gelecek vizyonunu paylaştı ve çözüm önerilerini sundu. Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, bugünden yola çıkarak gelecekte bilgisayar kullanımı ve dijitalleşme konusunda ülkemizin izlemesi gereken rotaya dair öngörülerini açıkladığı toplantıda, Türkiye Bilgisayar Kullanım ve Tutum Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı ve "geleceğin tasarlandığı" Senin Yarının yarışması hakkında bilgiler verdi. Ayrıca kurultay süresince farklı forumlara katılan Ertem, Türkiye'nin bilgisayar teknolojileri ile gelişimi için Intel tarafından yapılan araştırmaları paylaşarak farklı değerlendirme ve önerilerde bulundu.

    Bilgisayarı kimler, nerede ve ne için kullanıyor

    Intel Türkiye Genel Müdürü Ertem toplantıda, Intel'in Temmuz-Ağustos 2009 döneminde ve Türkiye genelinde 28 il, 55 ilçe merkezi, 113 mahallede 1134 kişiyle yüz yüze görüşmelerle gerçekleştirdiği Türkiye Bilgisayar Kullanım ve Tutum Araştırması'nın sonuçlarını değerlendirdi. Ertem, özellikle kadın ve erkekler arasında son 1 ayda bilgisayar ve internet kullanımı oranlarındaki uçurum sonucunun çok önemli olduğunu belirterek görüşlerini şöyle aktardı: "Verilerin ortaya koyduğu üzere kadınlar, bilgisayar ve internete erişim ve kullanımda dezavantajlılar. Bilgisayar ve internet okuryazarlığı konusunda bilişim firmaları, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği içinde hareket etmesi, ülkemizin dijitalleşme yolunda atacağı adımları daha da hızlandıracaktır. Toplumun genelinin yanı sıra, özellikle kadınların bilgisayar okuryazarlığı, kullanımı ve bilişimden sağlayabilecekleri fayda konusunda hem bilinçlendirilmesi ve cesaretlendirilmesi hem de gerekli imkanların oluşturulması doğrultusundaki ihtiyaç ortada. Bilgi toplumuna ulaşmak için ciddi, istikrarlı adımlar atmaya devam etmemiz, bu doğrultuda kısa, orta ve uzun vadeli stratejileri oluşturmamız, bunlar için gerekli politikaları uygulamaya geçirmemiz gerekiyor. Ancak bu aşamadan sonra, 'Geleceğe hazırız' diyebiliriz."

    Bilgisayarın kullanım amaçları arasında eğitim ve öğretimin, kullanıcı olmayanlar arasında kullananlara göre daha öncelikli olarak konumlandırıldığına da değinen Ertem sözlerine şu şekilde devam etti:" Araştırmamız gösterdi ki gençlerimiz bilgisayar ve interneti çoğunlukla eğlence ve e-mail, chat gibi haberleşme amaçları için kullanıyorlar. Ne yazık ki araştırmanın gösterdiği sonuçlara göre, bilgisayarın kişisel gelişim, eğitim, bilgi üretmek gibi kullanım alanları hala yaygınlaşmış değil. Türkiye genç nüfusu son derece yüksek olan bir ülke. Gençlerimizi bilgisayar kullanımı konusunda doğru yönlendirebilir ve onlara doğru istihdam politikalarıyla yeni iş alanları sunabilirsek izlediğimiz teknoloji politikalarının hedefine ulaştığını söyleyebiliriz."

    Senin Yarının yarışması

    Intel Türkiye Genel Müdürü Ertem, gençleri Intel ve BTnet.com.tr işbirliğiyle düzenlenen Senin Yarının yarışmasına katılmaya davet etti. Bugünün gençlerinin gelecekte iz bırakmasını sağlayacak olan yarışma ile Intel, geleceğe katkıda bulunacak ve yaşamın her alanında kullanılabilecek nesne, fikir veya durumlar yaratmayı hedefliyor. Başvuruları 5 Ekim'de başlayan yarışma, UniClub ve İstanbul Digital Kültür ve Sanat Vakfı tarafından da destekleniyor. Yarışmaya gönderilen tasarım ve projeler ile tasarım/proje sahibinin ismi de Tasdix tarafından koruma altına alınıyor.

    Başvuruları 23 Kasım'da sona erecek olan yarışmaya proje veya tasarım göndermek isteyenler, kalan sürede www.intel.com.tr/seninyarinin adresinden katılım sağlayabilecek. Geleceğe ilişkin görüşü olan herkesi düşünmeye, araştırmaya ve fikirlerini cesurca ortaya koymaya davet eden Senin Yarının yarışması için başvurular yüklendiğinde, ziyaretçilerin erişimine de açılmış olacak ve diğer projelerin birkaç cümleden oluşan içerikleri görülebilecek.

    Intel tarafından belirlenen jüri, yarışmanın değerlendirmesini 23 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirecek ve 4 Aralık'ta ilk 10'a girmeye hak kazanan proje/tasarımlar ilan edilecek. Bu sırada aynı zamanda yarışmanın 1, 2 ve 3'üncülüğünü alan projeler de belli olacak. Yarışma kapsamında verilecek Özel Sosyal Medya Ödülü için ise ayrı bir prosedür uygulanacak. Jüri değerlendirmesi sonucunda ilk 10'a girmeye hak kazanan proje/tasarımlar için birer mikroblog sayfası açılacak ve bu proje/tasarımlar 9-25 Aralık tarihleri arasında Özel Sosyal Medya Ödülü'nü alabilmek için yarışacak. Senin Yarının yarışmasında 1, 2 ve 3'üncülük ile Özel Sosyal Medya Ödülü'ne değer görülen proje/tasarımlar, 28 Aralık Pazartesi günü açıklanacak.

    Bilişim Kurultayı'nda Intel

    Intel, 18-20 Kasım tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen Bilişim Kurultayı 09'da Teknoloji Yatırımları ve Politikaları hakkında düzenlenen forumlara katılarak sektörün geleceği ve gelişimine dair görüşlerini bildirdi. Kurultay'ın birinci gününde Teknoloji Politikaları Forumu'na katılan Intel Türkiye Genel Müdürü Ertem, yaptığı konuşmada bilişim sektörü için şimdiden kamu ve özel sektör olarak doğru politikalar oluşturulur, Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılını kutlayacağı 2023 yılında bilişim sektörünün en az 1 milyon kişilik istihdam ve belki 10 milyar dolarlık ihracat yapmak gibi bir hedef belirlenirse gelişimin hızlanacağına ve hedef doğrultusunda yeni ve doğru adımlar atılabileceğine inandığını belirtti.

    Intel Kurultay'ın ilk gününde, Turkcell ile beraber Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için ortaklaşa hayata geçirdiği ve Kocaeli'deki her çocuğu bilgisayar okuryazarı yapmayı hedefleyen "Birebir Öğrenme Projesi" ile 26'ncı Ulusal Bilişim Kurultayı Bilişim'09 kapsamında verilen Geleneksel Bilişim Hizmet Ödülleri Yerel Yönetim Uygulama Ödülü'nü aldı.

    Intel Kurultay'ın son gününde ise Teknoloji Yatırımları konulu CEO Forum'a katılarak Türkiye'nin gelişimi ile ilgili görüşlerini iletti . Çiğdem Ertem yaptığı konuşmada Türkiye'nin yabancı yatırımı çekmiş bir ülke konumunda olduğunu fakat yatırımı artırmak için ekonomik ve siyasi istikrarın, uygun altyapının, nitelikli insan kaynağının ve kamu teşviklerinin gerektiğini belirtti.

    Intel CEO Forum'u takiben düzenlediği "Senin Yarının" buluşmasında ise "geleceği tasarlayacak" gençlerle bir araya geldi.
#21.11.2009 10:20 0 0 0
  • Kurumların BT altyapılarında birleşik ve sade altyapılara odaklanarak, verimliliği ve yatırım geri dönüşünü artıran HP, ProCurve Open Network Ecosystem (HP ProCurve ONE) adı ile bilinen ekosisteminde yenilikler ve sisteme yeni katılan iş ortaklarını duyurdu.

    Kurumsal ihtiyaçlara odaklı bir veri merkezi dönüşümünü benimseyen CIO'ların teknoloji yatırımlarını kısa sürede artı değere dönüştürebilmesi ve gelecekte hızlı bir büyümenin temellerini atabilmesi için tasarlanan HP ProCurve ONE, Services zl Modülünü kullanan birinci sınıf uygulamalar ve hizmetler sunan çok satıcılı bir iş ortağı programı getiriyor.

    ProCurve ONE Services zl Modulü, işletim maliyetlerini düşüren HP ProCurve 5400zl ve 8200zl serisi anahtarlarla kullanılıyor ve HP teknolojisiyle, Aastra, AeroScout, Avaya, F5, Fortinet, McAfee, Microsoft, SonicWALL, Sourcefire, StillSecure, vantronix gibi platformlarla da uyumlu şekilde faklı iş ortağı uygulamalarını birleştirerek Rack kullanımını optimize ediyor. ProCurve ONE Services zl Modulü, veri merkezi risklerini ortadan kaldırmaya, bina maliyetleri ve enerji kullanımında tasarruf sağlamaya yönelik bir çok optimizasyon projesinde kullanılabiliyor. Ayrıca, şirketlerin bilgi kaynaklarının saklandığı veri merkezi sistemlerini; daha hızlı, verimli ve güvenilir Yeşil Veri Merkezleri'ne dönüştürülmesini de sağlıyor. HP ProCurve Network Grubu Ülke Müdürü Sami Arbak; "ProCurve ONE iş ortaklarının sağladıkları çözümler ile birlikte artık müşterilerimiz altyapılarında en iyi çözümlere entegre şekilde sahip olma esnekliğini kazanıyorlar. Bu sayede müşterilerimiz geniş bir çözüm yelpazesine çok daha konsantre biçimde sahip olabilecekler."



    Yeni Hizmet Sağlayıcı Kategorisi

    HP, ProCurve ONE programına yeni eklediği Hizmet Sağlayıcı Kategorisi'nde ProCurve'ün mevcut kanal ortaklarıyla, dünya çapındaki müşterilere birleşik güvenlik çözümleri ve hizmetleri sunan hizmet sağlayıcıları yer alıyor. ProCurve ONE genişleme paketi, çok satıcılı ortamlarda ağ sunumunu destekleyen profesyonel ve yönetilen hizmetleri de içeriyor. Bu hizmetler StillSecure ve Traversa Solutions ağ güvenliği hizmet sağlayıcıları aracılığıyla sunuluyor.



    Yeni HP ProCurve ONE İş Ortakları ve Bütünleşik İş Ortağı Çözümleri

    HP ProCurve ONE iş ortakları, müşterilerin ağ yönetimini basitleştirerek ağ ve veri merkezi performansını artırmalarını sağlıyor. HP ProCurve ve iş ortağı çözümleri, veri yönetimini kolaylaştırıyor, güvenliği güçlendiriyor ve yeni VoIP (Voice Over IP) hizmetlerinde kullanım kolaylığı sağlıyor.

    ProCurve ONE Çözüm Sertifikasına sahip mevcut iş ortakları dışında tam kapsamlı çözümler sunan daha fazla kanal ortağını da bu programa dahil ediyor.

    · Aastra: ProCurve ONE zl Modulü'nü kullanan işletmelere özel BT Telefon Sistemleri/Birleşik İletişim ürünleri ile (Aastra 5000 ve Aastra MX-ONE), yeni ihtiyaçlara kolay uyarlanan, tümüyle güvenli ve güvenilir ağ çözümlerinden yararlanın.

    · AeroScout: AeroScout'ın HP ProCurve kablosuz ağ altyapısını kullanarak mobil cihazların ve kullanıcıların bulunduğu yeri, durumu ve içinde bulunduğu koşulları izleyen Wi-Fi tabanlı Gerçek Zamanlı Yer çözümleri ile (RTLS) işletmenizde verimi artırın.

    · Avaya: Avaya DevConnect programı sertifikasına sahip ProCurve 3500, 5400, 2910, 2610 ve 6600 serisi anahtarlarla, veri kaynaklarını ve sunucuları birbirine bağlayarak çalışın.

    · F5: HP ProCurve ONE Çözümleri Sertifikalı BigIP Yerel Trafik Yöneticisi Uygulama Dağıtım Ağ Kurulumu cihazıyla, kullanıcıları, veri kaynaklarını ve sunucuları birbirine bağlayın.

    · Fortinet: Yeni FortiGate-ONE yazılım çözümüyle, çeşitli uygulamalardan yararlanmak ve ağ güvenliğini sağlamak için Fortinet'in güvenlik platformunu HP ProCurve ONE zl Modülü ve HP ProCurve Ağ Bağışıklığı Yöneticisiyle birleştirin.

    · McAfee: Veri merkezinizi HP ProCurve ONE Çözümleri Sertifikalı olan ve HP ProCurve Network Immunity Manager'ı kullanan McAfee IPS cihazıyla birleştirin.

    · Microsoft: HP ve Microsoft'un yaptığı 4 Yıllık statejik global tümleşik iletişim platform insiyatifi sayesinde, hem iş verimliliğini arttırıp hemde telekom ve seyahat giderlerini azaltabilirsiniz.

    · SonicWALL: SonicWALL Birleşik Tehdit Yönetimi (UTM) cihazları ile HP ProCurve Threat Management Services Modülü arasında VPN bağlantısı kurun.

    · Sourcefire: Sourcefire'ın izinsiz giriş önleme sistemini (IPS) HP ProCurve ONE zl Modülüyle birleştirerek maliyeti düşürüp enerji tüketimini azaltın ve daha etkili bir güvenlik sistemi için sanallaştırmadan yararlanın.

    · StillSecure: HP ProCurve'ün Identity Driven Manager yazılımını entegre edecek olan StillSecure Güvenli Erişim ağ erişimi kontrolü (NAC) çözümleri ile ağ güvenliğinizi sağlayın.

    · .vantronix: HP ProCurve ONE zl Modülünde desteklenen Border Gateway Protocol (BGP) ve Virtual Routing and Forwarding (VRF) gibi gelişmiş yönlendirme özelliklerini entegre edin.

    Bütün bunların dışında, AirMagnet, AirTight Networks, AirWave, DVTel, Ekahau, InMon, Mitel, Riverbed ve VBrick gibi diğer ProCurve ONE iş ortaklarından da yararlanabilirsiniz.



    HP ProCurve ONE

    Açık ağ platformunu temel alan HP ProCurve ONE ile, HP ProCurve altyapısını sunan iş ortaklarının birinci sınıf ağ uygulamalarını ve hizmetlerini güvenle kullanabilirsiniz. HP ProCurve ONE uygulamaları sıkı bir şekilde test edilir ve HP ProCurve ONE Services zl Modulüyle karşılıklı kullanılabilirlik açısından onaylanır.
#21.11.2009 10:17 0 0 0
  • Yeni keşfedilen yıldız astronomları bile şaşırttı.

    Astronomlar daha parlak olmak için bulunduğu yıldız kümesindeki diğer yıldızlardan beslenen bir yıldız keşfetti.
    Puppis yıldız kümesi içinde bulunan ve V445 adı verilen yıldız, komşusu bir yıldızdan gaz emiyor.

    Böylece yaydığı ışığın parlaklığını 250 kata kada artırıyor.
    noimage
    Aralarında Warwick ve Manchester üniversitelerinden bilim insanlarının da yer aldığı araştırmacı uzman ekiplere göre V445 Puppis hidrojene sahip olmayan keşfedilmiş ilk nova.
    Çift yıldız sisteminin Ia tipi süpernova diye bilinen patlayan yıldızlarla bağlantısı olduğu sanılıyor.
#21.11.2009 10:16 0 0 0
  • Türkiye'nin ikinci büyük 'Yarasa Kolonisi'nin barındığı Balıkesir'in Havran Barajı su havzası içinde kalan mağaraların ağızlarının kapatılması ve su tutulma aşamasına gelinmesi, tepkilere neden oldu. Bölgenin ekolojik dengesinde önemli bir yeri olduğu belirtilen yarasaların ölmesinin özellikle zeytin sineği popülasyonunun çoğalmasına neden olacağı dile getirildi.

    Havran'da yapımı tamamlanan baraj sahası içerisinde kalan 20 bin yarasaya ev sahipliği yapan mağaraların su tutulmaya başlamasıyla birlikte sular altında kalması gündeme gelince Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürlüğü 350 metre uzunluğunda iki yeni yapay mağara yapmıştı. Ancak yarasalar yavrulama döneminde olduğu için yeni mağaraya geçmedi. Barajın alt kapaklarının kapatılması üzerine eski mağarada bulunan yarasaların sular altında kalarak öleceğinden endişe ediliyor.

    Yarasaların yeni yapılan mağaralara yönlenmelerini sağlamak için DSİ yetkilileri, eski mağaraların ağzını taşlarla ve kartonlarla kapattı. Yapay mağaraya 20 bin yarasanın geçmesini sağlamak için alt kısma duvar örülerek üstte yarasalara giriş yolu bırakıldı. Ancak yavrulama döneminde olan yarasaların yeni mağaraya geçmediği ve kış uykusuna sular altında kalması gündemde olan mağarada yatacakları öne sürüldü. Yarasaların sular altında kalacak mağarada yavrulamak için kalmalarına rağmen barajın kapaklarının kapatılması çevrecilerin tepkisine neden oldu.

    Yarasaların zeytin sineğiyle beslendiğini ve oto zeytin sineğinde oto kontrol sağladığını belirten Havran Ziraat Odası Başkanı Emin Ersoy, ölmelerinin ekolojik dengeyi bozacağını söyledi. Havran Ziraat Odası Başkanı Emin Ersoy, "Yarasa eko denge açısından zeytin sineğini bire bir tüketebilen bir memeli bir hayvan türü. Yarasaların öldürüleceğini zannetmiyorum. Muhakkak onlar yerine geçmeden su tutulma aşamasına gelmez." dedi. Ersoy, sözlerini şöyle tamamladı: "Devlet Su İşleri'nden 15- 20 gün önce aldığım bilgiye göre yarasaların yüzde 30 civarında mağaraya geçtiklerini öğrenmiştim. Ama bununla birlikte yavrulama zamanında su tutulmasının tehlikeli olacağı kanaatindeyim."
#21.11.2009 10:15 0 0 0
  • Dördüncü albümü 'Haydi Bastır'ı geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkaran İsmail YK; 'facebook' isimli şarkısıyla müzik listelerini zorlamaya başladı.

    Geçtiğimiz günlerde 'facebook' şarkısını dinleyen Okan Bayülgen ve Sıla "Bu parça tutar" yorumunu yaparken; İbrahim Tatlıses de beğenisini espriyle ifade etti:

    KIZ TAVLAYACAĞIM

    Ben de facebook'a girip, oradan kızları tavlayacağım. Şarkı harika... Peki ama neden ben facebook'ta yokum ki!" Albümü daha piyasaya çıkmadan 70 bin sipariş alan İsmail YK'nın, sanal alemdeki ilişkileri yansıtan 'facebook şarkısı; müzik piyasasında "Çok doğru zamanda yapılmış akıllıca bir şarkı" olarak tanımlandı.

    ŞARKININ SÖZLERİ

    İnternet kafeye gittim facebook sayfasına girdim
    Aklı çılgın diyenlerdenim
    Artık ben de üye oldum
    Tanıştım güzel biriyle
    Yazışıyoruz günden güne
    Merhem oluyor gönlüme
    Artık ben de sever oldum
    Gözleri çok güzel
    Öyle bir tatlı zor bulursun
    Herkes sorar nerden buldun facebook facebook

    Videosu
#21.11.2009 10:15 0 0 0