h.omer

h.omer

Üye
17.10.2004
Er
190
Hakkında

  • Konu: motor
    süpersin arkadasim.Ellerine saglik
    fikra icin tesekkürler
#09.04.2005 02:16 0 0 0
  • Fikralar icin cok cok tesekkurler hepsi
    birbirinden güzel.....ellerine saglik
#08.04.2005 15:22 0 0 0
  • Konu: Kabak muamma
    malzemeler (4 kisilik icin)

    Yarım su bardagi pirinc
    2 adet kapak
    4-5 adet taze sogan
    yarim demet dereotu
    6-7 dis sarimsak
    yarim kilo süzme yogurt
    yarim su bardag sivi yag
    Yarim demt maydanoz
    Tuz,kirmizi pulbiber

    Yapilisi

    Taze soganlari kücük bir sekilde dograyip sivi yagda 2
    dakika kadar kavurun...Kabaklari soyup, rendeleyerek
    soganli karisima ilave edin ve 2 dakika daha kavurun..
    Pirincleri yikayip bu karisima ilave edip üzerini hafifce
    su asicak sekilde su ekleyip pirinc suyu cekene kadar
    kisik ateste pisirin...Suyunu iyice cekince tuzunu ayarlayip
    kiyilmis maydanoz ve dereotunu ekliyoruz,Karistirip
    sogumaya birakiyoruz..
    Diger tarafta ise süzme yogurda dövülmüs sarimsaklari
    ekleyip bu elde ettigimiz karisimida kabakli malzemeye
    ilave edip üzerine pul biber serpip servis yapabiliriz..
    Güzel bir soguk meze tavsiye ederim...
    deneyenlere afiyet olsun....
#08.04.2005 14:47 0 0 0
  • Bilip bilmeden biri nasil tarif verebilir ki..Buryan kebabi
    oldugu gibi pilavida var ki yemek kitablarinda tarifi yer
    almis..Istedigin türk mutfagi yemek kitabini acip bakabilirsin...
    Kafadan uydurma tarifleri asla paylasmadim paylasmamda...
    Hic isim yok siirt yemeklerini mix edip yeni bir karisim
    cikaricam..
#07.04.2005 12:43 0 0 0
  • MALZEMELER

    1 kg kuzu eti kusbasi
    3,5 su bardagi pirinc
    4 corba kasigi margarin
    1 demet taze nane
    2 demet taze sogan
    tuz ve karabiber


    Hazirlanmasi

    Ikii saat önce pirinclerimizi ilik suya koyun,üzerine bir corba
    kasigi tuz ilave edip dinlenmeye birakin.....
    Bir kasik margarin ile etleri tencerede hafif sekilde pisirin
    etlerin üzerini gececek sekilde su ilave edip orta ateste pisirmeye
    birakin...Etler pisince kevgirle baska bir yere alin.Suyu dökmeyin!!.
    tuzlu sudaki pirinclerimizide tuzu ve unlari gidene
    kadar iyice yikayin ve iyice süzün..Bir tencerede üc yemek
    kasigi margarini eritiip pirincleri icine katip karistirarak
    kavurun...Bes on dakika sonra ince dogradigimiz tazesogani
    ve naneyi icine katip karistirarak kavurun..Bir süre birlikte
    kavrulan karisima tencerede kalan et suyumuzu süzüp
    ilave ediyoruz.yaklasik 5 bardak et suyunu pirince ilave
    edip etleride üzerine dizin..Önce cok sonra hafif ateste
    pirincler suyunu cekene kadar pisirin.Pirincler suyunu cekip
    sistigini gördügünüzde atesten alip demlenmeye bnirakin..
    deneyenlere simdiden afiyet olsun....
#05.04.2005 23:31 0 0 0
  • süper olay..Tesekkürler bizimle
    paylastigin icin.
#19.03.2005 22:19 0 0 0
  • Konu: Boza
    Boza (12 kisilik)

    Malzemeler

    2 bardak bulgur
    20 bardak su
    2 corba kasigi tarcin
    yarim bardak yogurt
    yarim tatli kasigi kuru maya(pakmaya)
    2.5 corba kasigi seker
    2 corba kasigi un
    1 tatli kasigi vanilya

    Yapilisi....

    Bulguru büyükce bir tencereye koyup 11 bardak su ilave edip
    kapagini kapatip oda sicakliginda 1 gece dinlendirin.Bu islemi
    gerceklestirdikten sonra kisik ateste 2 saat kadar pisirin.
    Mutfak robotuna koyup iyice cekip süzgecten gecirin.Bu elde
    ettigimiz karisimi ibuzdolabina koyun.Süzgec üzerinde kalan
    bulguru yeniden tencereye koyup 8 bardak su ilave edip
    kisik ateste 1 saat daha pisirin ve yeniden süzgecten
    gecirip buzdolabina koyun....
    Unu kücük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun
    ve kisik ateste sürekli karistirmak suretiyle koyulasincaya kadar
    pisirin..Atesten cekip icine 2 corba kasigi seker koyup eriyinceye dek karistirin..
    bu karisim ilik hale gelin icine yogurt katin....
    Mayayi 1/4 bardak ilik suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yogurtlu
    karisima ilave edin.Ilik ortamda yarim saat bekletin bu islemi
    yaptiktan sonra mayali karisimi ezmis oldugumuz bulgura karistirip
    oda sicakliginda 1-2 gün bekletin ve ara sira karistirip iyice
    mayalanmasini saglayin...
    Vanilya ve kalan sekeride ekleyip eriyene kadar karistirin.
    tarcin ile süsleyerek servis yapabilirsiniz..

    Yapilisi uzun ama bu zahmete deger..Mayalanma süresini
    iyi ayarlamak aroma acisindan önemli..1 yada 2 gün icinde
    kivamini aliyor.Bu süreyi asarsaniz eksimsi bir tat olusabilir.
    bazilari eksi sever ama siz karistirdiginiz zaman tadina
    bakin...Simdiden afiyet olsun.Bu kis gecti artik diyenere
    önümüzdeki kis icin bir tarif.....
#19.03.2005 22:17 0 0 0
  • Konu: Humus
    Malzemeler

    1/2 kg nohut
    2 yemekkasigi tereyag
    2.5 su bardagi tahin
    5-6 ds sarimsak
    1 adet limon
    kirmizi pul biber
    kimyon
    tuz

    Yapilisi

    Aksamdan nohutlari islatiyoruz.Islattigimiz nohutlari iyice haslayip
    süzdükten sonra kabuklarini soyup cukur bir kap icinde onlari
    püre haline getiriyoruz..Daha sonra üzerine sarimsak,tahin ve
    limon suyunuda ekleyerek karistiriyoruz..
    Arkadaslar bu islemi el mikserinin püre yapmak icin
    kullanilan tertibatiyla yaparsaniz daha iyi sonuc elde edebilirsiniz..
    Püre kivamina gelen karisimi servis tabagina cok fazla kalin
    olmamak sartiyla yayin.Üzerini kimyon ve kirmizi biberle süsleyin.
    Servis yapmadan öncede tereyagi eritip üzerinde gezdiriin...
    Deneyenlere simdiden afiyet olsun...

    Mezelerimiz icinde saglam yere sahip olan humus icin tek
    püf noktasi iyice püre haline gelmis olmasi gerekmektedir..
    el mikseri olmayanlar ezmek suretiyle sabirla bu kivamin
    olusmasini bekleyin...l
#19.03.2005 21:31 0 0 0
  • maraboglu 61 kardes ayni ülkede yasiyoruz kismet birgün
    sana yapabilirim..Sen yeter ki iste
#19.03.2005 21:12 0 0 0
  • Malzemeler.....
    1 kg patlican
    ½ kg.kuzu kiyma
    10 tane yesil biber
    3 dis Sarimsak
    Yogurt
    2 yemek kasigi toz kirmizi biber
    3 yemek kasigi tereyag

    Yapilisi

    Patlıcan közlenir.Cogumuzun közleme sansi
    olmadigini varsayarsak firin bu is icin ideal bir cözüm..
    Patlicanlari pismek üzere firini veririz.Patlicanlarin
    pismesini beklerken diger taraftan da.
    Biberleri ufak ufak dogruyoruz..Biraz sivi yag ile tavada
    pisirip hemen kiymamizida icine ilave edip bir güzel kavuruyoruz....
    Pisirdigimiz patlicanlari kabuklarini soyup temizledikten
    sonra bicak yardimiyla ufak ufak kesiyoruz.Iri bir parca
    kalmiyacak püre olana kadar....Bu islemi yaptiktan sonra
    3 dis sarimsagi ezip yogurt icine koyup,hemen patlicanlari da
    ilave ediyoruz..Borcam gibi bir kaba bu karisimi
    dökün üzerinede kavurdugumuz kiymayi ilave edip
    3 kasik tereyagda toz kirmizi biberleride kavurup üzerine
    gezdirin.Ve yemegimiz servise hazir...

    Deneyenler icin simdiden afiyet olsun
#18.03.2005 23:54 0 0 0
  • Malzemeler.....

    6 adet yumurta
    1,5 Su bardagi süt
    150 gr margarin
    3 corba kasigi un
    1 paket kare bitter cikolata
    1/2 bardak seker
    3 corba kasigi kakao
    1 paket krema
    pudra sekeri

    YAPILISI

    Tencereye 150 gr margarini koyun ve hafif ateşte eritin.
    Ardindan unu, sütü, sekeri kakaoyu,cikolatayi ekleyip kisik
    ateste muhallebi kivamina gelene kadar karistirin...
    Diger tarafta yumurtanin sarisi ile beyazini ayirin, sariyi
    iyice cirpin ve ardinda da beyaza yarim cay kasigi tuz
    ilave edip kar halini alana kadar cirpin..Daha sonra
    pismis olan cikolata sosumuz soguduktan sonra elde
    ettigimiz yumurtanin sarisini ve beyazini ilave edip
    karistiriyoruz...Acele etmeyin..Sogumasini beklemezseniz
    yumurtalar ilave ettiginiz an piser hic hos olmaz.....cikolatali
    omlet yememek icin sogumasini bekleyin...
    Firinda 180 derecede yaklasik olarak 40 dakika pisiriyoruz bu
    süre firina göre degisebilir....
    Not:Kivami cok kati olmayacak cok suluda olmayacak...
    Servise hazir afiyet olsun krema ve pudra sekerini unutmayinl
#18.03.2005 13:30 0 0 0
  • Malzemeler.....
    1 Bütün tavuk
    400 gr ceviz ici
    Bir ekmek ici
    Sarımsak
    Tuz
    Karabiber

    YAPILISI

    Tavugu haslayin,suyunu sakin dökmeyin süzgecten gecirip
    bir kaba koyun...Harsladigimiz tavuk etini bir güzel didikleyin..
    Bu islemden sonra cevizleri eziip, ekmek iclerinide ufalayin..
    Robotu olanlar bu islemi daha kisa sürede yapabilir.....
    Bu iki malzememizi bir derin kaba koyup karistirin ve üzerine
    elde ettigimiz tavuk suyunu dikkatlice ilave edin fazlasini kaldirmayabilir..
    Sarimsagi ezip onuda ekleyin karabiber ve tuzuda ilave
    edin. Tuzu az koymaya özen gösterin ceviz fazlasini kaldirmaz
    ve lezzetli olmaz...Son olarak elde ettigimiz karisimi didikledigimiz
    tavukla karistirip servis edebiliriz.Arzuya göre pul biber üzerine
    ilave edilebilir
    afiyet olsun.....
#18.03.2005 13:04 0 0 0
  • Malzemeler....
    1 Cay fincani pirinc
    2 Adet limon suyu
    1 Su bardagi un
    2 Kepce yogurt
    4 Adet patates(kücük küpler halinde dogranmis)
    1 Yemek kasigi Nane
    3 Cay kasigi tuz
    1 Adet yumurta
    2 Yemek kasigi margarin
    8 Su bardagi kemik suyu veya su
    Su kullanacaklar et bulyon'da ilave edebilirler....

    YAPILISI

    Kemik suyunu,kemik suyu olmayanlar suyu tencereye
    koyup kaynatin.(Kemik suyu olmayan et bulyon ilave etsin).
    Yikanmis ayiklanmis pirincide
    ilave edip pisirin...Un,limon, yogurt ve yumurtanin sarisini
    az miktarda su ilave ederek güzelce cirpin....
    Kaynamakta olan suya yavas yavas ilave ederek
    sürekli karistiri.Arkadaslar bu cok önemli karistirmazsaniz
    corba topak topak olur..
    Kivami koyulasmaya baslayincaya kadar pisirip karistirin.
    Bu islemleri yaptiktan sonra eritilmis 2 yemek kasigi
    margarine nane ilave edip ocakta kavurup, corbanin
    üzerine gezdirin..
    Diger taraftanda kücük küp halinde dograndigimiz patatesleri
    kizartip iyice süzdükten sonra corbaya ilave edin..
    Corbaya tuz ilave edip ocaktan alabilirsiniz....

    Afiyet olsun...
#18.03.2005 12:51 0 0 0
#18.03.2005 12:23 0 0 0
#17.03.2005 00:30 0 0 0
  • kesinlikle durdurulamaz.Cok hizli sekilde
    kaybolup yeniden meydana cikabilen bir
    mesele.Yeni yasa belki zorlastirir ama sanmam
    bitsin.Cunku yasaklar cignemek icindir '' diye
    düsünen cok kisi vardir...
#16.03.2005 23:08 0 0 0
#15.03.2005 23:02 0 0 0
  • ismi üzerinde yalanci su bögregi ama gercekten ayirt
    etmek zor....

    Malzemeler...

    1 su bardagi süt
    yarim cay bardagi sivi yag
    beyaz peynir(göz karari )
    Maydonoz
    1 hazir yufka(tepsiniz buyukse 2 olabilir..)
    2 paket lazanya(piyale lazanya tavsiyem)

    Yapilisi önce peynirleri ufak ufak ufaliyoruz
    ve icine ince kiyilmis maydonozlari koyuyoruz
    böylelikle icimiz hazir oluyor.Peynirin tuzuna
    göre ilave yapilabilir.....

    Bu isleme müteakip bir tencereye su bir tutam tuz ve iki corba kasigi sivi yag ileve edip kaynamaya birakiyoruz.Su kaynadiginda lazanya yapraklarini hasliyoruz..Makana gibi pisme kivami aldiginda o pisirdiklerimizi bir tabaga koyuyoruz. Bu islemin devami sirasinda ise tepsimizi sivii yag ile yagliyoruz.Geri kalan yagi süt ile bir kasede karistiriyoruz...
    Yagladigimiz tepsiye ilk hazir yufkamizi ortalayip seriyoruz. Süt ile yag
    karisimini bir firca ile sürüyoruz.Haslamis oldugumuz lazanyalari yufkalnin üzerine düzgün bir sekilde siraliyoruz.Daha sonra siraladigimiz haslanmis lazanlyalarin üzerine yag süt karisimindan sürüp daha sonra peynir dengeli
    sekilde serpiyoruz.Serptigimiz peynirlerin üzerine bir önceki gibi lazanya siraliyoruz ama bu defa iki kat olacak...
    yine Süt karisimi ve peynirleri koyup tek kat lazanya siralayip peynirli katin üzerini kapatiyoruz..yanda
    kalan yufkalarida en son kati saracak sekilde kapatip geri kalan süt
    karisimini yediriyoruz..Bu kalan kisimlar tepsiyi guzel kapatamiyorsa
    yeni bir yufka serip yan fazlaliklarini kesebilirsiniz.
    firina vermeye hazir denemek isteyenlere simdiden afiyet olsun..

    Not tepsi buyuklugune göre lazanyalari harslayin cunku harslanmis
    sekilde elinizde kalmasin...
#15.03.2005 14:21 0 0 0
  • Malzemeler(4 kisilik icin)

    2 su bardagi irmik
    2 su bardagi toz seker
    1 cay bardagi aycicek yagi
    yarim cay bardagi dolmalik fistik

    Yapilisi

    Tencereye yag ile irmigi koyup orta derece ateste 2-3 dakika
    karistirarak kavurmaya basliyoruz.Yagi iyice cektikten sonra
    fistiklari atip karistirarak kavurmaya devam ediyoruz.......Devamli
    karistirmazsaniz irmikler yanip hos olmayan bir renk ve tat
    meydana gelir o yüzden sürekli karistirin...
    Bu islemi devami sirasinda helvanin serbetini ayri bir
    tencerede hazirlamaya basliyorsunuz,,

    Ölcüsü 1 su bardagi
    sekere 2 su bardagi su ....4 kisilik yaptigimiz icin 2 su bardagi
    sekere 4 su bardagi su ilave edip ayri tencerede kaynatiyoruz..
    sekerler eriyip serbet kaynadiktan sonra atesden alabilirsiniz...

    Bu sirada kavurmaya devam ettigimiz irmik hazir oldugunu
    anlamamiz fistiginin kahverengi renge geldigi vakittir
    kivama geldiginde ocagi kapatip yavas yavas serbeti kavurdugumuz
    irmige dökebilirsiniz..DIKKAT edin sicrayacaktir tencere
    kapagini yarim acip kepce ile azar azar dökmenizi tavsiye
    ederim.Serbetin hepsini agir agir cekecekti püre kivamina
    geldiginde tencerenin kapagini kapatip 10 dakika
    dinlendirip servis yapabilirsiniz....

    TARIFi uzun gibi gelsede cok kolay pratik bir tatli uzun
    yazdim butun püf noktalarini aciklamak icin...
    simdiden deneyenlere afiyet olsun..
#15.03.2005 01:19 0 0 0