HAVUÇ ÇORBASı

Son güncelleme: 23.05.2006 14:33
  • MALZEMELER

    3 adet havuç
    1 adet yumurta
    5 su bardağı su
    1 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı yağ
    1 kahve fincanı süt
    karabiber
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Margarini ve unu bir tencereye koyup hafifçe kavurun, azar azar su ekleyerek unu ezin. Havuçları temizleyip, yıkadıktan sonra dilimleyin. Dilimlediginiz havuçları suya katıp, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin. Havuçlar piştiğinde ezerek süzgeçten geçirin. Servis yapmadan on dakika önce bir adet yumurta sarısı ile sütü çırpın, çorba suyuyla ılıklaştırıp çorbaya katın, bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Üzerine kırmızı biber serpip servis yapın.
#19.10.2005 22:35 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler
#28.10.2005 21:40 0 0 0
  • PaYlAsImLaRiN IcIn TeSeKküRlEr
#30.10.2005 11:15 0 0 0
  • bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim saolasın kardeş
#06.11.2005 17:26 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:09 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:54 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#11.01.2006 00:11 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 18:45 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#01.03.2006 18:22 0 0 0
  • Malzemeler

    1 kg havuç
    500 gr patates
    2 yemek kaşığı zencefil kökü
    1 demet taze soğan
    6 su bardağı tavuk suyu
    2 kırmızı biber
    400 gr tavuk göğsü
    Tuz, karabiber
    1 yemek kaşığı soya sosu

    Yapılışı
    Havuçları soyun ve boylamasına yarıya bölüp, 5 cm uzunluğunda parçalara doğrayın. Ardından patatesleri de soyun ve uzunlamasına dörde bölün. Zemcefili soyun ve ince ince kıyın. Taze soğanları temizleyip yuvarlak ince dilimler halinde doğrayın. Tavuk suyunu kaynatın ve patatesleri, zencefili, biberleri kaynayan suya ekleyin ve orta dereceli ısıda 30 dakika kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra tavuk bonfilesini, 10 dakika sonra da havuçları katın. Bir süre sonra tavukları çorbadan alıp ince parçalar halinde kesin ve tekrar çorbaya katın. Taze soğanları da çorbaya katarak, tuz, karabiber ve soya sosu ile çorbaya tat verip, servis yapın.
#19.03.2006 18:39 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#20.03.2006 14:21 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler
#15.04.2006 10:32 0 0 0
  • iki tarifide denedim nefis oldu paylaşımınız için teşekkürler
#29.04.2006 01:38 0 0 0
  • tarifin için teşekkürler,eline sağlık
#23.05.2006 14:33 0 0 0