3 adet havuç
1 adet yumurta
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yağ
1 kahve fincanı süt
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Margarini ve unu bir tencereye koyup hafifçe kavurun, azar azar su ekleyerek unu ezin. Havuçları temizleyip, yıkadıktan sonra dilimleyin. Dilimlediginiz havuçları suya katıp, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin. Havuçlar piştiğinde ezerek süzgeçten geçirin. Servis yapmadan on dakika önce bir adet yumurta sarısı ile sütü çırpın, çorba suyuyla ılıklaştırıp çorbaya katın, bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Üzerine kırmızı biber serpip servis yapın.
1 kg havuç
500 gr patates
2 yemek kaşığı zencefil kökü
1 demet taze soğan
6 su bardağı tavuk suyu
2 kırmızı biber
400 gr tavuk göğsü
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı soya sosu
Yapılışı
Havuçları soyun ve boylamasına yarıya bölüp, 5 cm uzunluğunda parçalara doğrayın. Ardından patatesleri de soyun ve uzunlamasına dörde bölün. Zemcefili soyun ve ince ince kıyın. Taze soğanları temizleyip yuvarlak ince dilimler halinde doğrayın. Tavuk suyunu kaynatın ve patatesleri, zencefili, biberleri kaynayan suya ekleyin ve orta dereceli ısıda 30 dakika kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra tavuk bonfilesini, 10 dakika sonra da havuçları katın. Bir süre sonra tavukları çorbadan alıp ince parçalar halinde kesin ve tekrar çorbaya katın. Taze soğanları da çorbaya katarak, tuz, karabiber ve soya sosu ile çorbaya tat verip, servis yapın.