Yemek Tarifleri > Köri sosu


    MALZEMELER

    1 litre sos

    7 adet tavuk kanadı yada 4 parça 1 parmak uzunluğunda dana kemiği
    1 çorba kaşığı margarin
    1 küçük ince doğranmış soğan
    ¼ beyaz elma
    1/6 küçük kereviz
    1 ½ kahve fincanı un
    ½ tatlı kaşığı köri
    1 çorba kaşığı ketçap
    2 kahve fincanı beyaz şarap
    4 su bardağı su
    ½ su bardağı süt
    ¼ tatlı kaşığı tuz


    HAZIRLANIŞI

    Yağı küçük bir tencereye koyun, kızdırın. Kemikleri ekleyin ve kemikler sarı bir renk alana kadar kavurun. Kerevizi, soğanı, köriyi, elmayı, ketçapı ekleyin, iki dakika kavurun. Beyaz şarap ve tuzu ilave edin. Sonra suyunu ekleyin, ağır ağır kaynatarak ilk su seviyesine işaret koyun. Suyunu çektikçe aynı miktarda su ekleyerek 90 dakika kadar pişirin. Üzerinde oluşan yağ ve köpükleri sıyırıp atın. Sütü ve unu iyice karıştırıp kaynamakta olan sosa yedirin. Zaman zaman karıştırarak ağır ateşte onbeş dakika daha kaynattıktan sonra, süzün.
    ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
    TEŞEKKÜRLER ELLERİNE SAĞLIK
    paylaşım için teşekkürler
    Ellerine,yüreğine sağlık.
    Tarifleriniz için çok teşekkürler ellerinize sağlık
    elinize ve emeğinize sağlık
    ellerine sağlık
    teşekkürler, ellerine sağlık.
    Paylaşım için çok sağol, ellerine sağlık
    elleine emeine saglik
    Ellerine Saglik
    paylasim icin tessekürler
    paylasim icin tesekkurler
    sunum için teşekkürler...
    paylasım için saoll
    teşekkürler ellerine sağlık