Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık

Son güncelleme: 11.08.2011 21:40
  • Alabalık Tarifleri - Alabalık nasıl pişirilir

    Gerekli Malzemeler :

    2 adet iri alabalık
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 çorba kaşığı karabiber
    5 adet taze soğan
    Tuz

    Hazırlanışı:

    Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın.
    Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün. Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin.
    Taze soğanları ince doğrayın. Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın.
    Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin. Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin. Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir. Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur.
    Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz.
#22.06.2006 00:25 0 0 0
  • alabalıkı çok severim,
    teşekkürler
#22.06.2006 19:32 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 15:09 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 11:57 0 0 0
  • teşekkür
#07.07.2008 15:37 0 0 0
  • Eline sağlık
#11.08.2011 21:40 0 0 0