Çin Usulü Domatesli Soğan Çorbası

Son güncelleme: 24.08.2007 23:42
  • Malzemeler:
    8 baş soğan,
    6 olgun domates,
    1 demet maydanoz,
    2 yumurta,
    1 tatlı kaşığının ucu kadar monosodyum glutammat (eczanelerden temin edilebilir),
    1 litre et suyu veya tavuk suyu,
    yeteri kadar darülfülfül tozu ve tuz.
    Çin Usulü Domatesli Soğan Çorbası (4 Kişilik) Hazırlanışı



    Maydanozu temizledikten sonra kıyarcasına ince doğramalı. Domatesleri önce sıcak, sonra soğuk suya batırıp çıkarmalı ve kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra çok küçük parçalara doğramalı.
    Et suyunu veya tavuk suyunu ateşe oturtmalı. Kaynamaya başlarken buna kabuğu soyulmuş tüm küçük soğanları, kıyılmış maydanozu, domates parçalarını, monosodyum glutammat'ı katmalı. Tuzlayıp biberledikten sonra çorbayı kaynamaya bırakmalı.

    Çorba pişince yumurtaları hafifçe çırpıp dört kaseye bölmeli. Bunların üstüne de kaynar çorbayı boşaltmalı ve hemen servis yapmalı.
#19.08.2007 15:22 0 0 0
  • paylaşımlarınız için teşekkürler
#19.08.2007 17:23 0 0 0
  • önemli değil
#19.08.2007 17:38 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#24.08.2007 23:42 0 0 0