Ali-Balkan

Ali-Balkan

Üye
25.12.2022
Uzman Çavuş
6.102
Hakkında

"Arada sırada aynaya bakmalı insan; Güzel miyim diye değil. İnsan mıyım diye."

#02.07.2023 20:17 0 0 0
  • Paylaşmak Güzel Yüreğine Saglık Teşekkürler
#02.07.2023 20:17 0 0 0
#02.07.2023 20:16 0 0 0
#02.07.2023 20:15 0 0 0
#02.07.2023 20:14 0 0 0
#02.07.2023 20:14 0 0 0
  • Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı

    0

    Antakya yemeklerinin ünü herkes tarafından bilinir. Soslu ana yemekleri, birbirinden farklı mezeleri, odun ateşinde pişen etleri ve enfes pilavları ile bir gastronomi cennetidir adeta. Sizlerle bu tarifimizde o özel yemeklerden birini paylaşacağız. Sadeliğinden gelen bir çekiciliğe sahip harika bir mercimekli bulgur pilavı yapmak ister miydiniz?

    Bu bulgur pilavını karamelize soğanlarla servis ediyor, tadına tat katıyoruz. Et yemeklerinizin, tavuk yemeklerinizin, kebaplarınızın yanında süphesiz en iyi gidecek pilavlardan biri kendisi. Yapımı oldukça basit, kendisi harcanan efora kıyasla insanı oldukça mutlu eden bir lezzete sahip.

    Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

    1/2su bardağıyeşil mercimek
    2su bardağıbulgur
    3,5su bardağısıcak su
    2su bardağısumercimeği haşlamak için)
    2yemek kaşığıtereyağı
    2adetkuru soğan(piyazlık)
    1yemek kaşığızeytinyağı
    1çay kaşığıtuz
    1/2çay kaşığıkarabiber
#02.07.2023 19:04 0 0 0
#02.07.2023 18:56 0 0 0
  • 0

    Tüm et marinasyonlarınızda kullanabileceğiniz en klasik sosu anlatalım sizlere. Bu sos için zeytinyağı, tuz, karabiber, isteğe bağlı olarak sarımsak ya da limona ihtiyacınız var. Bir kabın içerisine zeytinyağınızı alın. İçerisine iri çekilmiş karabiber ya da tane karabiber ilave edin. Yine aynı şekilde iri taneli tuzu ekleyin. İri taneli tuzunuz yoksa normal sofra tuzu da kullanabilirsiniz. Yaklaşık 100 ml'lik sıvılar için 1 çay kaşığı karabiber, 1,5 çay kaşığı tuz yeterli olacaktır. Sıvılarınızın miktarı artarsa tuz ve baharat oranını da buna bağlı olarak değiştirebilirsiniz. Ardından sarımsak, dilerseniz de limon suyu ilave ederek güzelce karıştırın. Eğer sarımsak ya da limon ilave etmek istemiyorsunuz sadece zeytinyağı, tuz ve karabiberle de marine sosunuz hazır hale geliyor. Ardından etinizin üzerine bu sosu gezdirip en az 4, en fazla 8 saat marine etmek üzere bırakın.
#02.07.2023 18:53 0 0 0
  • Et marine sosu nasıl yapılır?



    Öncelikle marine edeceğiniz eti seçerek başlamanızı öneririz. Söz konusu kırmızı etse marinasyona ihtiyaç duyan ve duymayan etler olarak ikiye ayırabilirsiniz. Bonfile, biftek, gerdan gibi etler marinasyon için bire bir. Kemiksiz pirzola, kontrfile biftek gibi kırmızı etler ise marinasyona ihtiyaç duymayan etlerden. Böyle bir et varsa elinizde hadi nefis marinasyonlar yapmaya başlayalım.

    Marinasyon işlemi için birkaç farklı sos mevcut. İşin lezzeti mutlaka içine asidik bir malzeme koymaktan geçiyor. Nedir bu kombinasyonlar derseniz sirke özellikle de balsamik sirke, limon gibi malzemeleri düşünebilirsiniz. Ancak bunların oranlarını ayarlamak oldukça önemli onların detaylarını da birazdan anlatacağız. Lezzet katması için taze kekik, taze fesleğen, biberiye, adaçayı gibi armotik otlar kullanabilirsiniz. Zeytinyağı ise olmazsa olmaz malzemelerden biri. Sarımsak, soğan bunların tozları, taze çekilmiş karabiber, iri taneli tuz da et marinasyona çok yakışan malzemeler arasında.
#02.07.2023 18:52 0 0 0
  • Eti nasıl marine edebileceğinizi anlatmadan önce onu nereden alabileceğinizi iyi belirlemelisiniz. Zira nereden aldığınız dahi yapacağınız yemeğin lezzetini etkileyebilecek bir unsur. Bu yüzden etlerinizi mutlaka güvenilir, temiz ve kaliteli kasaplardan ya da ilgili reyonu bulunan marketlerden temin etmeye özen göstermelisiniz.
#02.07.2023 18:52 0 0 0
  • 0

    Beyaz ya da kırmızı etlerin lezzetini güzelleştirmek, daha nefis ve yumuşacık bir şekilde pişmelerini sağlamak için mutlaka marine ediliyor. Bu sayede muhteşem etler tabaklarımıza geliyor, yedikten sonra lezzetleri damaklarımızdan bir süre silinmiyor. İşin sırrı asidik malzemeleri de göreve çağırarak hazırlanan soslarda saklı aslında. Mutfaklarında et pişiren herkesin mutlaka bilmesi gereken marinasyon tekniklerinden bahsedelim biraz. Üzerine bir etlere lezzet katacak marine soslarını anlatalım sizlere.

    Etleriniz hazırsa yumuşacık pişmelerini, muhteşem tatlara bürünmelerini sağlayacak o nefis sırlar geliyor!
#02.07.2023 18:51 0 0 0
  • Şopska salatası tarifi
    0
    Malzemeler:
    2 adet büyük boy domates
    2 adet salatalık
    1 adet soğan
    1 adet yeşil biber
    1/4 demet maydanoz
    1/2 su bardağı beyaz peynir
    Sosu için:
    5 yemek kaşığı zeytinyağı
    1/2 adet limon suyu
    1 çay kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı üzüm sirkesi (arzuya göre)

    Evinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz en ferah, en renkli salatalardan biri karşınızda! Her yemeğin yanına yakışır.
    Nasıl Yapılır?

    Salatanın temel malzemeleri olan domates, yeşil biber, salatalık ve kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Bir salata kasesine alın ve karıştırın. Ardından ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Salata sosunu hazırlamak için zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyunu bir kaseye ilave edin ve karıştırın. Sosu salataya ekleyin ve son olarak ufalanmış beyaz peyniri üzerine serpin ve güzelce karıştırıp servis tabağına alın. Arzuya göre maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Ellerinize sağlık.
#02.07.2023 18:36 0 0 0
  • Pilav üstü et döner tarifi
    0
    Malzemeler:
    500 gram kıyma
    1 adet soğan
    2 yemek kaşığı yoğurt
    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    1 diş sarımsak
    Pilav için:
    1 su bardağı pirinç
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Et yiyip de onu sevmeyen yok desek yeri. Hadi o zaman gelin şimdi onu evde, tıpkı dışarıda yedikleriniz gibi hazırlayalım.
    Nasıl Yapılır?

    Pilavlık malzemeler hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun ve streç filmin içine aktarıp sıkı sıkı sarın, iki ucunu bağlamayı unutmayın ve bu harcı 1 gün dondurucuda bekletin. Dondurucudan çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin ve ardından bıçakla ince ince kesin. Bir tavada tereyağı ve biberi kızdırın, dilimlediğiniz etleri içine atıp pişirin. O sırada pilavı hazırlayın ve pilav üstü döner şeklinde servis edin. Ellerinize sağlık
#02.07.2023 18:33 0 0 0
  • Arpa şehriyeli çorba tarifi
    Arpa şehriyeli çorba tarifi
    Malzemeler:
    1/2 su bardağı arpa şehriye
    1 yemek kaşığı tereyağı
    6 su bardağı sıcak su
    1 çay kaşığı tuz
    Terbiyesi için:
    5 yemek kaşığı yoğurt
    1 adet yumurta sarısı
    1 su bardağı su
    1 yemek kaşığı un
    1 çay kaşığı tuz

    Nefis terbiyesi kesilmiyor, arpa şehriyeleri tam kıvamında pişiyor. Şahane bir çorbayla menüsünün açılışını yapmak isteyenler buraya.
    Nasıl Yapılır?
    0
    Tereyağı ve arpa şehriyeyi tencereye alıp kavurmaya başlayın. Üzerine sıcak suyu ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Terbiyesi için gerekli tüm malzemeleri bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan terbiyeye bir kaşık karıştırıp hızlıca karıştırın. Ilıyan terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ve kaynamaya bırakın. Servis öncesi dilerseniz üzerine baharatlı tereyağı kızdırıp gezdirin. Ellerinize sağlık.
#02.07.2023 18:30 0 0 0
  • Sürekli evde, kendi elleriyle yemek tarifi hazırlayanlar bilir, her gün yemek yapıyor olmanın belki de en zor noktası hangi yemeği yapacağını uzun uzun düşünmek, evdeki malzemelere de uygun olarak "Bugün ne pişirsem?" sorusuna cevap aramaktır.

    Özellikle akşam yemeği yapmak için az zamanı olanlar, işten yorgun argın gelip gece olmadan akşam yemeği hazırlamaya çalışanlar için bu durum daha da içinden çıkılmaz bir hal alabilir, her güne farklı bir pratik tarif bulmak sanıldığı kadar kolay olmayabilir.

    Tam da bu yüzden size mevsim sebzeleriyle yapabileceğiniz ferah yemeklerden, et, tavuk, balık ve baklagil tariflerine, çeşit çeşit yemekten oluşan toplam 15 farklı ve pratik akşam yemeği önerimizle geldik! Size de "Bugün ne pişirsem?" derdine çare olacak bu pratik tarifleri bir köşeye not etmek ve her gün hiç düşünmeden birini yaparak zamandan tasarruf etmek düştü.

    Listemizin ilk 4 maddesinde sizi bekleyen çorba, salata ve tatlı gibi tarifleri değerlendirerek dört dörtlük nefis bir menü de oluşturabilirsiniz, bizden söylemesi.
#02.07.2023 18:26 0 0 0
  • Galatasaray Futbol Takımı, 2023-2024 sezonu hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla sürdürdü.

    Topla ısınmayla başlayan idman, koşu çalışmasıyla devam etti. Teknik direktörümüz Okan Buruk yönetimindeki antrenman, dar alanda topa sahip olma çalışması ile savunma ve hücum çalışmasının ardından dört takımlı turnuvayla sona erdi.

    Galatasaray Futbol Takımı, yarın saat 18.00’de yapacağı idmanla hazırlıklarını sürdürecek.
#02.07.2023 17:12 0 0 0
#02.07.2023 17:10 0 0 0