GS2004

GS2004

Moderatör
02.03.2004
Binbaşı
36.434
Hakkında

Galatasaray79

  • Fasulye Turşusu


    0


    Hala taze fasulyeleri tezgahlarda görebiliyorken, yapmanız gereken 1 kilo taze fasulyeyi alıp kavanozlara doldurmaktır. Yaz sebzesi olarak bilinen taze fasulyeyi, sirke ve sarımsak ile zenginleştirebilirsiniz.

    Yemeklerin yanında sunabileceğiniz leziz bir turşu hazırlamaya ne dersiniz? Yaz kış demeden her yemeğin yanında sunabileceğiniz nefis fasulye turşusunu sizlere takdim ediyoruz. İster limonla hazırlayın, ister sirkeyle. Biz sirkenin fasulyeye daha çok yakıştığını düşündük. Tarifte verdiğimiz ölçülerden ortalama 2 kavanoz turşu hazırlayabilirsiniz. Peki, fasulye turşusu nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Malzemeleri hazır ettiyseniz, evde fasulye turşusu yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.




    Fasulye Turşusu Tarifi İçin malzemeler

    5 su bardağı su
    1 kilo taze fasulye
    1 çay bardağı sirke
    3-4 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı deniz/kaya tuzu

    Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır?

    Öncelikle tarife taze fasulyelerin kenarlarını kopartarak ve ikiye bölerek başlayın.
    Temizlediğiniz fasulyeleri 15 dakika haşlayın. Çok yumuşamamasına özen gösterin.
    Kaynar suyun içerisine tuzu ekleyin ve eritin. Su soğuduğunda içerisine sirkeyi de ilave edin.
    Suyunu süzdüğünüz fasulyeleri kavanozun yarısına doldurun.
    Sarımsakları kavanozun ortasına koyun ve üzerini taze fasulye ile doldurun.
    Tuzlu sirkeli suyu kepçe ile kavanozlara dökün. Tüm suyu kavanozlara ekledikten sonra ağızlarını sıkıca kapatın.
    Kavanozları ortalama 20 gün boyunca kuru ve güneş almayan bir dolapta saklayın.
    20 günün sonunda turşunuzu afiyetle tüketebilirsiniz. Et yemeklerinin yanına çok yakıştığını unutmayın.

    Fasulye Turşusu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Turşu yapımında kullanacağınız ölçü 1 litre suya, 2 kaşık tuz ve bir çay bardağı sirkedir.
    Turşu yapımında metal eşya kullanamaya özen gösterin.
    Turşuyu hazırlarken ev yapımı alıç sirkesi kullanabilirsiniz.
    Turşuda kullanacağınız fasulyelerin çok yumuşak olmamasına özen gösterin.

    1 Porsiyon Fasulye Turşusu Kaç Kalori?

    Fasulye turşusunun bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. Bir porsiyon 150 grama eşittir. Tuz oranı yüksek olduğu için tansiyon hastalarının az tüketmesi önerilir.
#16.08.2022 21:22 0 0 0
  • KIŞLIK TURŞU NASIL YAPILIR: KOLAY VE FARKLI NEFİS TURŞU TARİFİLERi


    Sofraların vazgeçilmezi haline gelen ve yemeklerin yanına çok yakışan turşular için en uygun zamana gelmiş bulunmaktayız. Kışlık turşu nasıl yapılır diye merak edenler için birbirinden farklı pratik turşu tarifileri


    Sonbaharın gelmesiyle birlikte kışlık hazırlıkları da sofralarda yerini almaya başladı. Kış hazırlığı denildiğinde ilk akla gelen ise turşu yapımıdır. Mevsimin en taze meyve ve sebzeleriyle hazırlanan bu turşular, hemen hemen her yemeğin yanında afiyetle tüketilir. Filmlere konu olan turşunun en çok merak edilen sorusu ise limon mu yoksa sirke mi koymak gerektiğidir. Tarif detaylarından evde turşu yapmanın tüm püf noktalarını öğrenebilirsiniz.


    0
#16.08.2022 21:19 0 0 0
  • Patlıcan Kebap
    0
    Patlıcan ve köftenin muhteşem uyumunu bu kez kebap tarifinde deniyoruz. Fırında kızartılan patlıcan kebabının yanında közlenmiş biber ve domates sunmayı unutmayın.






    İlk kez Hindistan'da yetiştirilen patlıcan; patlıcan musakka veya patlıcan oturtma gibi etli ve sebzeli birçok tarifte kendine yer bulur. İspanyollar tarafından Avrupa'ya getirilen bu sebze, sinirleri yatıştırmasıyla bilinir. Vitamin ve fosfor bakımından zengin olan patlıcan, kebap yapımında da kullanılabilir. Özellikle Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep yörelerinde sık sık tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızı güzelleştirecek köfteli patlıcan kebabı tarifine geçebiliriz.

    Patlıcan Kebabı Yanına Ne Gider?

    Patlıcan kebabını, sumaklı soğan, fındık lahmacun, içli köfte veya yoğurtlu atom ile birlikte sunabilirsiniz.




    Patlıcan Kebabı Tarifi İçin malzemeler

    200 gram dinlendirilmiş yağlı kuzu eti
    2 adet kemer patlıcan
    1,5 çay kaşığı tuz
    Yarım kuru soğan
    1 adet domates
    3 adet köy biberi
    1,5 santimetre eninde kebap şişleri

    Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

    Kemer patlıcanlar 4 eşit parçaya bölünür.
    Dinlendirilmiş kuzu etine tuz ilave edilerek zırhta çekilir.
    Kıyma karışım 6 eşit parçaya bölünür. Kebap şişine bir parça patlıcan bir parça et koyularak tutturulur.
    Dış rengi koyuya dönene kadar pişirilir. Kuru soğan, közlenmiş domates ve közlenmiş köy biberi ile servis edilir. Afiyet olsun

    Fırında Patlıcan Kebabın Püf Noktaları Nelerdir?

    Kıyma için 1 kg kıymaya 300 gr kuyruk yağı koyarsanız daha lezzetli olacaktır.
    Patlıcanları kullanmadan önce yarım saat tuzlu suda bekletip süzdürmelisiniz. İyice kurulamayı unutmayınız.
    Köfte harcını kebaplık kıyma gibi yoğurmak gerekmektedir. İçerisine yalnızca tuz konulup iyice yoğurulmalıdır. Eğer acı olmasını isterseniz pul biber ekleyebilirisiniz.
    Közde pişirmek yerine fırında pişirmeyi tercih edecekseniz, ilk 20 dakika folyo ile pişirme yapıp ardından folyoyu çıkartarak pişirmeye devam etmelisiniz. Böylece patlıcanlarınız yanmadan ve yumuşak olarak pişecektir.

    1 Porsiyon Patlıcan Kebap Kaç Kaloridir?

    Oldukça kolay bir şekilde hazırlanan patlıcan kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 105 kaloridir. Zengin besin değerlerine sahip olan patlıcan kebabını diyet listelerinize de ekleyebilirsiniz.
#16.08.2022 21:11 0 0 0
#16.08.2022 21:04 0 0 0
  • Öfkenin zarar vermeye başladığının işaretleri

    ● İlişkileriniz zarar görmeye başladı mı?

    ● Öfkelendikten sonra yaptığınız şeylerden utanıp pişman oluyor musunuz?

    ● Kendinize ya da karşınızdaki kişiye fiziksel zarar veriyor musunuz?

    ● Başınız derde girmeye başladı mı?
#16.08.2022 21:02 0 0 0
#16.08.2022 20:59 0 0 0
#16.08.2022 20:58 0 0 0
  • 0


    Sıcak yaz günlerinde hafif ve doyurucu bir tarif arayanlar için, çilek, badem, granola ve bal ile hazırlanan yaz salatasını öneriyorum.



    Ferah Yaz Salatası Tarifi İçin malzemeler

    2 yemek kaşığı labne peyniri
    2 yemek kaşığı süzme yoğurt
    4 adet çilek (Dilimlenmiş)
    4 adet çağla badem (Dilimlenmiş)
    2 tatlı kaşığı bal
    2 tatlı kaşığı granola
    5 - 6 adet badem (Kavrulmuş)
    Taze nane

    Ferah Yaz Salatası Nasıl Yapılır?

    Labne ve süzme yoğurdu karıştırıp krema kıvamında çırpın. Servis tabağına alıp üzerine meyveleri, badem ve granolayı serpiştirin. Bal ve taze nane ile birlikte soğuk servis edin.
#16.08.2022 20:55 0 0 0
  • Dünyada kahve kültürü nasıldır? Dünyanın en sevilen içecekleri arasında yer alan kahve, ülkelere göre farklı şekillerde hazırlanır. İşte, dünyanın her yerinden farklı kahve kültürleri:

    0


    Dünyanın her yerinde içilen kahve, farklı farklı şekillerde hazırlanır. Dünyayı birbirine bağlayan bu içecek, hem sıcak, hem soğuk çeşitleri ile sofralarda kendine yer bulur. Aynı zamanda bazı ülkelerde alkollü, bazı ülkelerde ise daha sert bir şekilde sunulur. Peki, dünyada kahve kültürü nasıldır? Olur da, başka ülkelere giderseniz mutlaka denemeniz gereken kahve çeşitlerini sizler için derledik. İşte, dünyada kahve kültürü:


    Fransa'da Kahve Kültürü

    Fransızlar kahvelerini oturarak sohbet eşliğinde tüketmeyi severler.
    Fransa'da en çok sert kahveler tüketilir. 'Un cafe' küçük fincanda sunulan sert kahveyi, 'un cafe serre' ise sert espressoyu tanımlar.
    Fransa'da latte, mocha gibi sütlü kahveler, sabah kahvaltılarında tüketilir. Akşamları sütlü kahve bulmak zordur.
    Fransız kahvaltıları ise çoğunlukla kruvasan ve filtre kahve eşliğinde yapılır.
    Fransızlar, yaz aylarında ise soğuk kahve türleri tüketir.


    İtalya'da Kahve Kültürü

    İtalyan kahvaltıları cappuccino ile yapılır. Sabahları saat 11'i geçtikten sonra cappuccino bulamazsınız.
    Kahvenin fiyatı her zaman önce ödenir. Kahveyi içmeden önce ödeme yapılması gerekir.
    İtalya'da kahve içilen mekanlara bar denilir.
    İtalya'da espressonun tadını hafifletmek için yanında limon kabuğu veya bir dilim limon servis edilir. Buna 'espresso romano' ismi verilir.
    İtalya'da kahveler take away konseptindedir. Yani kahve alınır, ödenir ve gidilir. Kahvenizi oturduğunuz yerden sipariş etmek istiyorsanız, ekstra servis ücreti ödersiniz.
    İtalya'da sütlü kahve sipariş etmek için, cafe latte demeniz gerekir. Yalnızca latte derseniz, sıcak süt siparişi vermiş olursunuz.


    Almanya'da Kahve Kültürü

    Almanların kahve kültürü, pazar günleri öğlen saatidir. Bu saate 'kahve-kek saati'de denir. İnsanlar bir araya gelerek kahve ve kekin keyfini çıkartırlar.
    Almanya'da özellikle yazın 'eiskaffee' ismi verilen buzlu kahve türü tercih edilmektedir.


    Vietnam'da Kahve Kültürü

    Kahve endüstrisinde dünyanın ikinci ülkesi olan vietnam, robusta kahve çekirdeklerinin en çok üretildiği yerdir.
    Vietnam'da kahve, genellikle sabahları tüketilir ve 'ca phe trung' ismiyle bilinir. Bu kahvenin içerisinde yumurta da kullanılır. Yumurta köpüklenene kadar çırpıldıktan sonra içerisine filtre kahve ve süt reçeli eklenir. Tadı krem karamele benzer.
    Vietnam'a özgü kahve çeşitlerinden biri de 'ca phe sua da', yani buzlanmış süt kahvesidir. Vietnam kahve çekirdekleri, french kahve filtresi ile demlenir. İçerisine konsantre süt konulduktan sonra buz ilave edilir.


    İspanya'da Kahve Kültürü

    İspanya'da kahve hazırlama şekli sekize ayrılır. Kahve ve süt oranına göre bu isimler değişir.
    Solo, kahvenin en yoğun olduğu ve içerisinde süt kullanılmadığı bir çeşittir. Nubenin kahve oranı ise en düşük seviyededir. İçerisinde bolca süt kullanılır.
    Kahve yoğunluğu çoktan aza doğru şu şekilde sıralanır; Solo, largo, semi largo, solo corto, mitad, entre corto, corto, sombro ve nube.
    Eğer kahve ve süt miktarının eşit olmasını istiyorsanız cafe con leche, şekerli kahve istiyorsanız cafe bonbonu deneyebilirsiniz.


    Küba'da Kahve Kültürü

    Kübalılar, mahallelerde bulunan küçük kafelerde kahvelerini içerler.
    Küba da kahve içerken oturup sohbet etmek de sevilir.
    Espressonun içerisine bolca şeker eklenmiş cafe cubano, en popüler kahve çeşitlerinden biridir.


    Fas'ta Kahve Kültürü

    Fas'ta yapılan kahveler bol miktarda baharat içerir.
    Fas'ın en popüler kahve çeşitlerinden biri olan 'cafe des epices', zencefil, tarçın, kakule, hindistan cevizi, karanfil ve karabiber ile hazırlanır. Tadının sert olduğu söylenen bu kahve, Fas'a özgü sert karışımdan hazırlanır.


    Avusturya'da Kahve Kültürü

    Avusturya'nın başkenti olan Viyana, kahve konusunda öne çıkmayı başarmıştır.
    Viyana'nın birçok yerinde kahve evlerimevcuttur ve bu evlerin içinde caz müzik seslerini duyabilirsiniz.
    Viyana'da insanlar sert kahveleri tercih ediyor. Espresso dediğimiz kahve, Viyana'da melange olarak tüketiliyor.
    Yumurta beyazı içeren ve alkollü kahve çeşitleri de yaygın olarak tüketiliyor.
    Kahvenin yanında tatlı krep, strudel ve sacher torte gibi tatlılar eşlik ediyor.


    Etiyopya'dan Kahve Kültürü

    Arabica çekirdekleri üreten ve bu konuda eşsiz bir lezzet sunan Etiyopya, kahvenin ortaya çıktığı ülke olarak da bilinir.
    Etiyopya'da kullanılan kahve çekirdekleri, toz haline getirildikten sonra Türk kahvesi gibi hazırlanıp servis ediliyor.
    Kil sürahide direkt ateş üzerinde pişirilen 'buna' kahvesi, Etiyopya'nın sert kahve çeşitlerinden biridir.


    Türkiye'de Kahve Kültürü

    Kahveden bahsetmişken, Türkiye'ye yer vermemek olmazdı. Ülkemizin en yaygın tüketilen ve en popüler kahve çeşidi Türk kahvesidir.
    Türkiye'de kahve çekirdekleri yetişmese de, Türk kahvesinin pişirilme şekli, diğer kahvelere göre daha farklıdır.
    Türk kahvesi ocakta, kumda, közde gibi farklı tekniklerle pişirilebilir.
    Türk kahvesi genellikle kahve ve su ikilisinden oluşsa da, isteğe göre damla sakızı, süt veya buz eklenebilir.
    Kız isteme gibi merasimlerde de kendine yer bulan Türk kahvesi, genellikle lokum veya çikolata ile birlikte sunulur. Yanında içme suyu da servis edilir.
    Türk kahvesinin farklı tekniklerle pişirilmesiyle 'mırra' ismi verilen sert kahve hazırlanabilir.
    Türkiye'de kahve arkadaş veya akrabalarla oturarak sohbet eşliğinde içilir. Biten kahveler ters çevrildiğinde fala bakmak da çok meşhurdur.
#16.08.2022 20:49 0 0 0
  • Domates Soslu Palamut

    0

    Malzemeler;

    4 domates
    1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    1 dal taze biberiye
    1 dal taze kekik
    100 g iri kırılmış ceviz
    Yarım demet maydanoz
    2 dilimlenmiş palamut
    4 yemek kaşığı zeytinyağı


    Yapılışı: Yıkayıp süzdüğünüz domateslerin kabuklarını soyun. Rondodan geçirip püre haline getirin. Domates püresini küçük bir tencereye aktarın. Tuz ve zeytinyağını ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin. İnce kıydığınız yeşillikleri ve iri kırılmış cevizi ekleyip 1-2 dakika daha pişirerek ocaktan alın. Temizlenmiş palamut dilimlerini zeytinyağı ile yağlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Servis tabağına hazırladığınız domates sosunu yayın. Palamut dilimlerini yerleştirerek üzerine tekrar sostan gezdirin.
#16.08.2022 20:44 0 0 0
  • Safran Soslu Lagos Balığı
    0
    Malzemeler;

    600 gr lagos fileto
    20 gr tereyağı
    Yarım çay bardağı krema
    Yarım çay bardağı beyaz şarap
    3 gr safran
    Yarım diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    Biberiye
    Deniz tuzu
    Tane karabiber


    Yapılışı: Sos için, tereyağını tavada ısıtın. Sarımsağı ince kıyıp yağda soteleyin. Safran ve beyaz şarabı ilave edin. Krema, tuz ve karabiberi ilave edin. Lagos filetoları 75 gr’lık parçalara ayırın. Zeytinyağı, tuz, biberiye ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırıp ızgarada pişirin.
#16.08.2022 20:39 0 0 0
  • Tarator Soslu Mezgit
    0
    Malzemeler;

    1 paket Alaska Mezgiti
    1 su bardağı un
    Tarator sos için:
    3 dilim bayat ekmek içi
    Yarım su bardağı ceviz içi
    2 diş sarımsak
    1 limonun suyu
    Yarım çay bardağı su
    Tuz
    Kızartmak için:
    Ayçiçek yağı


    Yapılışı: Tarator sos için, bayat ekmek içi, ceviz içi, soyulmuş sarımsaklar, limonun suyu, su ve tuzu mutfak robotunda ezerek püre haline getirin. Alaska Mezgitleri una bulayıp kızgın ayçiçek yağında kızartın. Servis tabağına alıp yanında tarator sosla birlikte servis yapın.
#16.08.2022 20:36 0 0 0
  • Harissa Soslu Barbun Balığı


    0



    Malzemeler;

    600 gr barbun balığı
    300 gr asma yaprağı
    Harissa sosu için:
    8 kurutulmuş acı sivri biber
    1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
    1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
    Tuz
    3 diş iri sarımsak
    Karabiber
    1 çay bardağı zeytinyağı


    Yapılışı: Harissa sosu için, kuru biberleri bir gece önceden küçük bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika haşlayın. Ocağı kapatın. Bir gece boyunca bu suyun içinde bekletin. Ertesi gün biberlerin suyunu süzün. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Küçük doğrayın. Kimyon ve kişniş tohumlarını tavaya alın. Yanmamasına dikkat ederek birkaç dakika kavurun. Biber, kimyon ve kişniş, sarımsak, tuz ve zeytinyağını mutfak robotunun haznesine koyun. Üzerine 3 yemek kaşığı biberleri beklettiğiniz sudan ekleyin ve karıştırın. Balıkları bol suyla temizleyip kağıt havlu ile kurulayın. Balıkların üzerine sostan sürüp salamura asma yapraklarına sarın ve ızgarada pişirin.
#16.08.2022 20:24 0 0 0
  • Zeytin Soslu Levrek Buğulama

    0


    Malzemeler;

    1 levrek
    2 yemek kaşığı dereotu
    1 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
    1 yemek kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin
    1 limonun suyu
    Tuz
    Karabiber
    1 yemek kaşığı hardal
    1 yemek kaşığı mayonez
    1 yemek kaşığı ketçap


    Yapılışı: Levreğin bütünlüğünü bozmadan içini temizleyip yıkayın. Bir kabın içine zeytinyağı, hardal, ketçap, mayonez, ince doğranmış dereotu, limon suyu, karabiber ve tuzu alın. İyice karıştırdıktan sonra balığın üzerine dökün. Zeytinleri de ekleyip 175 derece fırında 20 dakika pişirin.
#16.08.2022 20:22 0 0 0
  • 11Ançüez Sos

    Malzemeler;

    3 adet salamura ançüez
    1 su bardağı krema
    1 çay kaşığı beyaz biber
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı un


    Yapılışı: Tereyağı ocağa alınıp ısıtılır ve un eklenip kokusu çıktığında beyaz roux (meyane) hazırlanır. Ançüez ince doğranır ve içerisine ilave edilip ezerek kavrulur. Beyaz biber ilave edildikten sonra krema ile kıvamlandırılır ve sıcak halde servis edilir. Afiyet olsun.
#16.08.2022 20:19 0 0 0
  • Taze Soğan Sosu

    Malzemeler;

    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 dal taze soğanın yeşil kısmı
    1 tutam tuz
    ½ limon kabuğu rendesi


    Yapılışı: Taze soğan incecik doğranır ve zeytinyağı ile beraber kaynama noktasına gelene dek ısıtılır, soğumaya bırakılır. Soğuyan soğan tuz ve limon kabuğu rendesi ile beraber blendırdan geçirilir ve süzülür. Afiyet olsun.
#16.08.2022 20:06 0 0 0
  • Limonlu ve Tarhunlu Tereyağı Sosu

    Malzemeler;

    4 yemek kaşığı tereyağı
    ½ limon suyu
    2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze tarhun
    1 tutam tuz
    1 tutam kimyon


    Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılır. Soğuk halde servis edilmek istenirse rulo yapılıp buzluğa atılır ve dilimlenip servis edilir. Sıcak halde servis edilmek istenirse ısıtılır ve servis edilir. Afiyet olsun.
#16.08.2022 20:04 0 0 0
  • Hardal Sos

    Malzemeler;

    1 yemek kaşığı dijon hardal
    1 çay kaşığı kekik
    2 yemek kaşığı limon suyu
    1 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı zeytinyağı


    Yapılışı: Zeytinyağı hariç malzemelerin hepsi tereyağı yumuşayıncaya dek karıştırılır. Ardından zeytinyağı eklenerek kıvamlandırılır ve servis edilir. Afiyet olsun.
#16.08.2022 20:04 0 0 0
  • Tere Sosu

    Malzemeler;

    ½ bağ tere
    1 çay bardağı krema
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    1 tutam tuz
    1 tutam kişniş


    Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılıp blenderdan geçirilir. Isıtılarak servis edilir. Afiyet olsun.
#16.08.2022 20:04 0 0 0