Sen baharı ertelenmiş boynu bükük karanfil
Gücenmiş bir şarkısın sen yol ayrımında
Sonuncu bahar olsaydın sonbahar değil
Keşke böyle bitmeseydi bu hüzzam sevda
Ansızın kapılar çarpar
Duvardan bir resim düşer
Merdivende bir an için titrenir
sendelenir
Dönsem dönsem mi denir
Ağlamaklı bakışlardan sitemler yağar
Çekip de gidenden fazla
geride kalan tükenir
O şiirler tek başına okunmuyor
gel yalvarırım
Ve o şarkı söylenmiyor sen olmayınca
Dönüp de gelirsen diye herşeye rağmen
huysuz bebek
Anahtarın o paspasın altında hala
Yine girdim bulutuna yalnızlığın sensizliğin
Aç kurt gibi üzerime yine saldırır hüzün
Karanlığın kollarında sayıklayan gece gibi
Yine gizlenir ay,yine belirir güzel yüzün
Dallarımı insafsızca
Söküp kıran bu fırtına
Sevdamıza çöken kışın
çığ düşüren kar sesidir
Eğer bir gün mezarda
kırmızı bir gül açarsa
Gözyaşlarım yaprağında
çiy tanesidir
Senin için gezer gölgem limanları sevgili..
Güvertelerden izle denizin en mavilliklerini gör..
Sonsuz okyanuslara saldım ben ümitlerimi..
Deniz feneri gözlerime martıları bağladım..
Yosun kokan yokluğuna sensiz, sessiz ağladım..
Özledim, çok özledim son durumum budur!..
Git gez gör yine dön. her limanda beni ara sor..
Gitme ey yolcu, beraber oturup ağlaşalım,
Elemim bir yüreğin karı değil, paylaşalım.
Ne yapıp ye'simi kahreyleyeyim, bilmem ki?
Öyle dehşetli muhitimde dönen matemki!
Ah! Karşımda vatan namına bir kabristan yatıyor şimdi.
Nasıl yerlere geçmez insan?
Şu mezarlar ki uzanmış gidiyor, ey yolcu.
Nereden başladı yükselmeye, bak, nerede ucu..
Özgürlüğüm.. İki Dudak arası olacak, dev devrimlerim..
Özgürlüğüm.. Eğemen enginlere emel için, ezilmeyişim...
Özgürlüğüm.. Hürriyeti hece, hece, hücreme işleyişim...
Özgürlüğüm.. Direnişi lûgatımdan silişim.. Sabırla bekleyişim..
Özgürlüğüm.. Öyle bir an ki âh'ımla inletişim, titretişim ''Olacak''
Yalan aşkı, yılan aşkı...
Bu bizim ki, yılın aşkı!..
yalan de? inandır beni..
Sevmesen de, kandır beni..
Dedikodu de! tüm sözlere..
Sen; sana inandır beni!..
Yalan aşkı, yılan aşkı...
Bu bizim ki, yılın aşkı!..
Takma kirpikler ve bu uygulamalarda,
yapılmaması yereken durumlar.
ŞERİT KİRPİKLER :
Şerit kirpikler moda akımlarına bağlı olarak, genellikle fotomodel, sahne, gece ve fantezi makyajlar için uygulanır. Ayrıca kısa ve düz kirpikli kişilerde, uzun ve kıvrık hatta değişik renklerde kirpikler haline uygulanabilirler. Bu uygulamayı yaptıracak kişinin kendi kirpikleri ile ince şerit kirpikleri kolaylıkla birleştirilebildiği için, daha doğal bir görünüm sağlarlar. Kirpik fönleri de bu işlem yapılmadan veya yapıldıktan sonra uygulanabilirler.
Çift olarak satılır. Her biri komple bir göz içindir. İnce bir şerit üzerine yapıştırılmış naylon lifler veya kıllardan oluşur. Şerit ya kendinden yapışkanlıdır veya kutusunda bir yapıştırıcısı mevcuttur. Burada dikkat edilmesi gereken konu özel olarak kirpik yapıştırıcısı olarak üretilmiş yapıştırıcıların kullanılmasıdır. Diğer yapıştırıcılar kullanılmamalıdır. Özellikle solvent içeren yapıştırıcılardan kaçınılmalıdır. Birçok değişik uzunlukları, kalınlıkları ve renkleri mevcuttur.
UYGULAMA:
Göz makyajından önce bu işlem yapılmalı ve uygulanacak kişi üzerinde yapıştırıcılığı test edilmelidir. Steril bir cımbız ile bir şerit dikkatlice alınır. Şeritlerin yerleştirilmiş olduğu plastik yatak dışa doğru bükülerek şeritlerin kolayca bu yataklardan çıkması sağlanır. Sonra yapıştırıcı tüpten şeridin üzerine direkt olarak sıkılır. Bu işlem uygulanacak kişinin kirpiklerine kesinlikle sıkılmaz. Uygulanan kişiden gözlerini kapaması istenir. Uygulanacak kişinin önünde durarak çalışılır. Şerit ilk olarak üst kirpiklere gözkapağının ortası oranlanarak kirpikler üzerine yapıştırılmaya başlanır. Şerit kirpiklerin diplerine mümkün olduğu kadar yakın yerleştirilmelidir. ( Şeride sürülen yapıştırıcı doğal kirpiklerden uzak tutulmalıdır. Aksi halde doğal kirpikler birbirine yapışır. ) Sonra burun tarafına doğru ve daha sonra dış tarafa doğru yapıştırma işlemine devam edilir. Yapılan işlem kontrol edilerek diğer göze geçilir. Her ikisi de bittikten sonra simetriye bakılır. Yapıştırıcının kuruması için yaklaşık 3 dakika beklenir. Eğer yapılan işlem aşamalarında bir göz sulanması olur ise, sulanma duruncaya kadar beklenilir.
ÇIKARTILMASI:
Şerit kirpikler, genellikle kolay çıkartılırlar. Zorlanma durumunda özel çözücü kullanılmalıdır. Çıkarma şekli ise gözün dış kenarından iç kenarına doğru yavaşça çekilerek yapılır. Göz kapaklarında kalan yapıştırıcı izlerini, nemli pamuk pedler yardımı ile silerek yapabilirsiniz.
ÖNEMLİ :
Şerit kirpikler bir kereden fazla kullanılabilir. Çıkartılan kirpiklerin şeridinde kalan yapıştırıcıyı çıkartmak için 1-2 dakika ılık suda bekletilir. Sonra temiz bir zemin üzerinde hafifçe kurulanır ve tekrar kavisli bir hale gelmesi için kurşun kalem üzerine sarılır. İyice kuruduktan sonra kutusuna yerleştirilir.
BU UYGULAMALARIN YAPILMAMASI GEREKEN DURUMLAR :
1 - Yapışkana olası reaksiyon verenlerde.
2 - Göz hastalıkları; arpacık, kanjonktivit, blefarit ( göz kapaklarının özellikle kenar bölümlerinde iltihap olanlarda )
3 - Göz çevresindeki şişme ve iltihaplanmalarda.
Takma kirpikleri kozmetikçilerde bulabilirsiniz fiyatı markasına göre değişir.Ucuz olsun diye dandik çin malı takma kirpiklere kesinlikle yönelmeyin.Sadece özel günlerde kullanmanız daha mantıklı.
Eğer göz çevreniz hassassa kullanmayın.Unutmayın sizin satın alacağınız kirpikler sadece 1 günlük kullanım için olmalıdır.
Makyajın en önemli adımı rimeldir. Çünkü bu rimel gözlerinize ve bakışlarınıza anlam vermektedir. Fakat bunun için ilk önce gür, kalın ve sağlıklı kirpiklere sahip olmanız gerekmektedir.
BASİT YÖNTEMLERLE HIZLI VE DOLGUN KİRPİKLER
Önceden bayanlar kirpiklerini daha gür göstermek için türlü türlü yağlarla beslerlermiş. Şimdi günümüzde ise bu tür zahmetli yöntemler eski günlerde kaldı. Artık basit yöntemlerle hızlı ve dolgun kirpiklere sahip olmak mümkün. Nasıl mı?
1. Bakım: Kirpiklerinizi sağlıklı ve kaymak gibi düzgün bir biçimde yapmak için maskarayı çıkartın ve yatmadan önce kirpiklerinize bakımınızı uygulayın. İyi ve kusursuz bir makyaj çıkarıcı uygulayın. Sonra kirpiklerinizi bir kaş tarayıcı ile tarayarak düzeltebilirsiniz. Bu uygulama kirpiklerinizin bakımlı görünmesini yaparken yanısıra parlaklık da sağlayacaktır.
2. Kıvrım: Doğrudan aynaya bakın ve sonra kirpiklerinizi kirpik aletiyle kıvırın ve dalgalandırın. Bu işlemi yaparken makası kirpiklerinizin en içe doğru getirin. Beş saniyeden sonra bırakın. Bu uygulamayı asla kirpiklerinizde maskara olduğunda yapmayınız. Zira maskara kullanılmış bir kipriğe makas uygulanılırsa kirpikleriniz kırılabilir.
3. Uygulama: Kirpiklerinizde topaklanma ve yığınlaşmayı önlemek için ilk önce maskaranızı silin.Ardından kirpiklerinizin köklerinden başlayarak kıvırınız.Kirpiklerinize bir kat maskara kullandıktan sonra 2. katı maskarayı yapmak isterseniz, 2. adımı kirpikleriniz kurumadan önce yapmalısınız. Eğer yapılmazsa kirpikleriniz hep birbirine yapışabilir. Şayet yapışma meydana gelirse, ilk olarak kirpiklerinizi kurutun. Ardından kaş tarağıyla güzelce tarayın.
4. Seçim: Kaliteli bir maskara aracılığıyla düşlerinizdeki gibi göz kamaştırıcı upuzun ve dolgun görünen kirpiklere sahip kavuşabilirsiniz. Zira kirpik eklemeli olan dolgun ve parlak gösteren maskaralar da çok iyi kullanışlı.
Ne alacağınıza karar veremezseniz, bir güzellik uzmanından yardım isteyebilirsiniz.
Gözler ruhun aynasıdır. Yorgun geçen bir gecenin sonrasında gözlerimizin nasıl olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Anlamlı bir bakışın açamayacağı hiçbir kapı yoktur. Ne kadar kötü bir gece geçirseniz bile diğer gün vereceğimiz bazı püf noktasıyla gözlerinizi çok güzel bir görünüme getirebilirsiniz.
1. Jel masajı yapmalısınız. Gözünüzün alt kısmındaki siyah halkalar şeklinde kötü kan dolaşım yüzünden olabilir. Kanı tekrar hareketli hale getirebilmek ve bu karartılar yok olmasıiçin gözün altını eliniz ile masaj yapın.
2. Göz altındaki torbaları renk açıcıyla kapatın. Bu sayede gözlerinizin altı daha parlak ve ışıltılı görünür. Bu yuzden cilt renginizden bir ton daha açık fondöten uygulamalısınız. Bu uygulama için kesinlikle parmak uçlarınız ile uygulayın ki dağılmasın.
3. Gözünüze beyaz kalem çekebilirsiniz. Daha sonra açık bir tonda mavi kalem ile dolgunlaştırabilirsiniz. Bu renk her cilt renginin tonunu açar. Ardından maskaranızı uygulayınız.
Sen her tende güzelsin..
Her toprakta can..
Kucağında, sırtında...
Beni sevgi ile taşıyan..
Siyah, Beyaz, Sarı olsun;
Fark eder mi renk..
Annem ben, senin çiçeğinim..
Sen benim, güneşimsin..
Sen hayat demek!..
Sen kalp gemimin kaptanı..
Pusulasız gidişlerin adamı!..
Okyanus atlar'ının.. Sevgi süvarisi..
Birlikte Aşk yazdık.. Dalgalara...
Biz Aşka her renk'te eğemen olduk!..
Evrenin sonsuzluğuna.. Çadır kurup,
Göçmenliği yaşadık.. Çilesizce!..
Göçmen kuşların, kanadına yazdık!..
Biz - ikimiz Aşk'ı!..
Sen kalp gemimin kaptanı...
Pusulasız gidişlerin adamı!..
Hani O duruşun varya duruşun..
Beni silahsız, kurşunsuz vuruşun!..
Korkarım; Beni bırakırsan, biterim!.
Hiç dönmeyecekmişin, düşüncensini
Yaşamak bitiriyor beni..
Sensizlik... sonum olur bilirsin..
Bilirsin kıyamettir.. benim için bu bitiş..
Hani O duruşun varya duruşun!..
Beni silahsız, kurşunsuz vuruşun!..
Deniz gibi, dalga gibi ses çıkartmaz!..
Sessiz, asi.. köpük, köpük!..
Ve fasafiso olur.. kuduruşum!..
İste Alın Yazın olayım!.
Tekrar bakışlarında beni bulayım..
Sorgusuz sonlardan, bıktım biliyormusun?
Ne olur, Kalbimde kal gitme..
Kanında iklimin olayım..
Soğuk kış günlerinde ayazda donmak ne bilir misin?
Bilme!.
Sonbahar sarısıyla sarartma beni!.
Yeşil, yeşil, ışık, ışıl deniz gibi düşün!
İste ben, senin, deniz kızın olayım,
Her mevsim de yazın olayım!..
İste alın yazın olayım!..
Öyle bir bak ki büyüle beni..
Biriciğim diyorsunya kollarında büyüt beni.
Öyle bir sar ki ısıt teni...
Küçücüğüm diyorsunya dizlerinde uyut ben!
Öyle bir öp ki unut kini..
Hayatım diyorsunya yaşa günü...
Paylaşamadığım..
Canparem.. yaşam payım!.
Herşeyi paylaşabilirdim,
Paylaşırdım da, Hatta!.
Bana güneşi verseler,
Gök yüzünde paylaşırdım..
Pay, pay eder, Perilerle!.
Panayır'dı bakışların bana..
Yarı çocukluk , yalın aklımla..
Pahalıydı da biraz galiba?
Bir seni paylaşamadım!.
Pervane olduğum bir ışıktın bana.
Bir seni kıskanırdım.
Pervâsızca!..