Yumurta Hangi Besinlerde Kullanılır? Hangi Halleriyle Tüketilir?
Hangi Yumurta En Fazla Tüketilir? Hangi Yumurtalar Yenmez?
Yumurta nedir?
Tavuk Nasıl Yumurtlar? Süreci Nasıldır?
En Fazla Tüketilen Yumurta Çeşitleri Nelerdir?
Yumurtalar genellikle doğanın mükemmel yiyeceği olarak adlandırılır. Yüksek miktarda protein içerir ve vitaminler, mineraller gibi mikrolar açısından da oldukça zengindir. Eğer onlara alerjiniz yoksa - en yaygın çocukluk alerjilerinden biri yumurta alerjisidir, ancak çoğu gencin alerjisi ergenlikten önce geçer - pek bir yan etkisi de yoktur.
Dijital pazarlama derslerinde yumurta kabuğunun en iyi ambalajlardan biri olarak öğretildiğini biliyor muydunuz? Bu gıdanın insanoğlunun en popüler besinlerinden biri olmasının bir diğer nedeni de ucuza mal edilebilir olması ve uygun fiyata satılmasıdır. Özellikle Amerika’da, süpermarketler müşterileri markete çekebilmek için yumurtaları zararına satmaktadır.
Galatasaray Nef'in yeni sezon lig fikstürü belli oldu
Galatasaray Nef’in Basketbol Süper Ligi 2022-2023 sezonu fikstürü, 30 Ağustos Salı günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimi ile birlikte belli oldu. Kura çekimine takımımızı temsilen Galatasaray Nef Genel Menajeri Turgay Zeytingöz ve İdari Menajer İbrahim Tilki katıldı.
Lige Anadolu Efes derbisiyle konuk takımın ev sahipliğinde başlayacak olan takımımız, ardından evinde Pınar Karşıyaka’yı konuk edecek.
Galatasaray Nef’in 2022-2023 normal sezonu ilk yarı fikstürü şu şekilde:
1. Hafta: Anadolu Efes - Galatasaray Nef
2. Hafta: Galatasaray Nef - Pınar Karşıyaka
3. Hafta: Aliağa Petkim - Galatasaray Nef
4. Hafta: Galatasaray Nef - Beşiktaş
5. Hafta: Darüşşafaka - Galatasaray Nef
6. Hafta: Galatasaray Nef - Tofaş
7. Hafta: Frutti Extra Bursaspor - Galatasaray Nef
8. Hafta: Galatasaray Nef - Fenerbahçe Beko
9. Hafta: Bahçeşehir Koleji - Galatasaray Nef
10. Hafta: Galatasaray Nef - Gaziantep Basketbol
11. Hafta: Onvo Büyükçekmece - Galatasaray Nef
12. Hafta: Galatasaray Nef - Türk Telekom
13. Hafta: Konyaspor - Galatasaray Nef
14. Hafta: Galatasaray Nef - Yukatel Merkezefendi Bld.
Şanlıurfa'nın tarihi yerleri ve yemekleri: Gezilecek yerler, meşhur lezzetler
Şanlıurfa, tarihi yerleri ve yemekleri ile herkesin dikkatini çekmeyi her geçen sene daha çok başarıyor. Şanlıurfa'da ne yenir konusunda da bilgi verdiğimiz yazımızda bu kentimize dair bütün detayları bulabilirsiniz.
Kadim değerlere sahip bir ilimiz olan Şanlıurfa'nın tarihi yerleri ve yemekleri mutlaka keşfe değer unsurlar. Burada öyle güzel adresler var ki hem doğal hem de tarihi gezi noktalarını içinde barındırıyor bu ilimiz. Güneyde yer alan Şanlıurfa sahip olduğu çok eski tarihi değerleri koruyor ve ziyaretçilerine de her daim açıyor. Dünyadan ve Türkiye'nin her yerinden her yıl binlerce kişi Şanlıurfa'nın gezilecek yerlerini keşfetmek üzere buraya akın ediyor diyebiliriz. Şanlıurfa'da ne yenir konusunda da bilgi sahibi olmak isteyen turistler buranın kebabı ile tanıştığında artık Urfa'dan kopamıyor. Tarihiyle ilham uyandıracak, doğal güzellikleri ile huzur verecek Şanlıurfa sizi bekliyor.
YÖRESEL KÖFTE TARİFLERİ: AĞIZLARI SULANDIRACAK 17 KÖFTE TARİFİ
Yöresel köfteler nelerdir? Türk mutfağında çok sevilen birbirinden lezzetli köfte tariflerini sizler için derledik. İşte, sofralarınızı ziyafete dönüştürecek yöresel köfte tarifileri
Türk mutfağında nereye giderseniz gidin yöresel yemeklerin yeri bir başkadır. Ancak iddialı olduğumuz bir konu daha var, o da yöresel köfteler. Ülkemizde kendine has köfteleriyle bilinen birçok şehrimiz var. Ama İnegöl, Akçaabat, Tekirdağ köftesi gibi bazı köfte çeşitleri daha ön plana çıkıyor. Biz de evlerinde yöresel tatlar denemek isteyenler için birbirinden lezzetli köfte tariflerini bir araya getirdik. Yöresel köfteler nelerdir diye merak edenler için, işte Türk mutfağından en sevilen 17 nefis yöresel köfte tarifileri
Akçaabat Köftesi
İlk kez 1900'lü yıllarda Trabzon da lokantacılar tarafından hazırlanan bu köfte, adını lokantanın bulunduğu Akçaabat ilçesinden almıştır. Ana malzemesi dana eti olan akçaabat köftesi, zaman içerisinde yaygınlaşarak yöresel bir lezzet haline gelmiştir. Protein bakımından zengin olduğu için, kemik gelişimini önemli ölçüde destekler. Özellikle çocukların ve sporcuların ayda bir kez tüketmesi önerilir. Dana ve öküz etinin karışımıyla elde edilen köfte, Trabzon'un Türkiye'ye kazandırdığı lezzetli armağanlardan biridir. Malzemeleriniz hazırsa, potasyum deposu olarak bilinen meşhur akçaabat köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.
Akçaabat Köftesi Tarifi İçin malzemeler
1 kg döş kıyma (dana)
600 gr gerdan kıyma (dana)
400 gr bayat ekmek içi
6 iri diş sarımsak
300 gr gömlek yağı
2 yemek kaşığı tuz
Akçaabat Köftesi Nasıl Yapılır?
Gerdan eti, döş eti, ekmek, gömlek yağı ve sarımsakları et kıyma makinesinden geçirin.
Mümkünse mermer bir zemin üzerine alarak kıvam alana kadar yoğurun.
Küçük yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yassı yuvarlak şekil verin ve ızgarada pişirin.
Akçaabat köftesini, pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Akçaabat Köftesinin Püf Noktaları Nelerdir?
Tarifte dana ve öküz eti kullanacaksanız, kıymayı birleştirerek çektirin.
Köfte harcını hazırlarken bayat ekmek kullanın ve kıvam alıncaya kadar yoğurun.
Harcı hazırladıktan sonra streç film ile örterek 20 dakika dinlendirin.
Kıyma fazla geldiyse, kapalı bir kaba koyarak buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
Köftenin yumuşak olması için, içerisine yarım çay bardağı maden suyu ekleyin.
Köfteyi lezzetlendirmek için; karabiber, nane ve toz biber ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Akçaabat Köftesi Kaç Kaloridir?
Akçaabat köftesinin bir porsiyonu, yaklaşık 240 kaloridir. Zengin besin değerleri ile sunulan bu tarifi, ızgarada pişirerek ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.
Orta Doğu ve Türk mutfağına özgü bir yemek olan pidenin kökeni, 15. yüzyıla dayanır. Osmanlı'da en sevilen tariflerden biri olan bu besin, özellikle İç Anadolu ve Karadeniz'de tüketilir. Avrupa ülkelerinde genellikle içi boş bir şekilde sunulur ve 'pita' ismiyle anılır. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Peki, sofraları güzelleştiren çıtır çıtır peynirli pide nasıl yapılır? İç harcı, incecik hamuru ve kıtırlığı ile çok sevilen peynirli pide, günün kurtarıcısıdır. Hafif bir yemek olduğu için, her öğünde yenilebilir. Evde kendi pidelerinizi hazırlayın diye, nefis peynirli pide tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Peynirli Pide Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
550 gr un
1.5 su bardağı su
1 yaş maya (40 gr)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
İç harcı için
150 gr lor peyniri
150 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
30 gr tereyağı
Kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Peynirli Pide Nasıl Yapılır?
İlk olarak bir kaseye yarım bardak ılık su ve şekerin tamamını aktarıp mayayı içinde eritin.
Geniş bir kaba unu alın. Üzerine tuz, maya ve kalan ılık suyu azar azar ekleyip 10-15 dakika iyice yoğurun.
Hamuru top haline getirip üzerini bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
Dinlendirilmiş hamuru 6 parçaya bölün. Oklavayla her bir parçayı 8-9 cm genişliğinde açın. Pidenin uzun kenarlarını hafif yukarıya doğru kaldırıp iki ucunu sıkıştırın.
15 dakika daha dinlendirin. Maydanozu ince ince kıyın. Bir kasede peynir, karabiber ve yumurtayla karıştırın.
Tavada tereyağını eritin. Fırçayla pidelerin içini yağlayıp harcı eşit miktarda dağıtın. Üzerlerine kırmızı pul biber serpin.
Pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Peynirli pideyi, kolayca hazırlanan patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Peynirli Pidenin Püf Noktaları Nelerdir?
Mayanın daha hızlı çözünmesi için ılık su ve şeker içinde eritmeyi ihmal etmeyin.
Hamuru açmadan önce ve açtıktan sonra mutlaka dinlendirin. Bu sayede daha çok kabaracaktır.
Kıvamı tutturabilmek için, dinlendirilmiş hamuru birkaç kez yoğurduktan sonra şekil verin.
Pidenin içini ve kenarlarını yağlayarak daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
1 Porsiyon Peynirli Pide Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan peynirli pidenin bir porsiyonu, yaklaşık 195 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir.
Spor Toto 1. Lig Play-Off finalinde İstanbulspor ile Bandırmaspor, Kocaeli Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadelenin kazananı İstanbulspor oldu. Buna göre İstanbulspor Süper Lig'e çıkan son takım oldu.
Buna göre Süper Lig'e yükselen takımlar şu şekilde:
- Ümraniyespor
- Ankaragücü
- İstanbulspor
Bu 3 takım Süper Lig'e çıkmıştır. 2022-2023 sezonunda Süper Lig'de bu 3 takımı da izleyeceğiz.
SÜPER LİG'DE TOPLAM KAÇ İSTANBUL TAKIMI VAR?
İstanbulspor; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Karagümrük, Kasımpaşa, Başakşehir ve Ümraniyespor'un ardından Süper Lig'de mücadele edecek 8. takım oldu.
BEBEKLERDE HIÇKIRIK NASIL GEÇER?
Bebeklerde hıçkırık neden tutar? Hıçkıran bebek nasıl tutulmalı? Bebeklerde hıçkırık nasıl geçer? İşte, bebeklerde hıçkırık tutması ve çözümü
Yeni doğan bebeklerde hıçkırık sık sık görülen bir durumdur. Aslında bu durum sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalıştığına işaret etse de, ebeveynler endişe duyabilir. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan hıçkırık, bir tür reflekstir. Bebeklerde hıçkırık neden olur? diye merak edenler için, hıçkırığın genellikle beslenme sonrasında görüldüğünü söyleyebiliriz. Bebeklerde beslenme sonrası hıçkırık görülmesinin temel olarak iki nedeni vardır. Birinci neden bebeğin doyduğunun göstergesi olarak ortaya çıkar. İkinci neden ise bebek doyduktan sonra midenin genişleyerek diyaframa baskı yapması yüzünden görülür. Gelişen akciğer ve kalp diğer organlarda bulunan sinirleri uyararak hıçkırığa neden olur. Peki, hıçkırık nasıl geçer? Hıçkıran bebek nasıl tutulmalıdır?
Bebeklerde Hıçkırık Nasıl Önlenebilir?
Hıçkırık daha öncede bahsettiğimiz gibi genellikle sindirimin sağlıklı çalıştığının göstergesidir. Hıçkırığı önlemenin bir yolu olmasa da, aza düşürmek mümkündür. Bebeği emzirdikten sonra dik bir pozisyona getirerek sırtını ovalamak hıçkırığa yakalanma riskini düşürür. Bebeğin tek seferde çok fazla süt içmesi de hıçkırığa sebep olur. Bu nedenle az miktarda sık sık emzirmeyi deneyebilirsiniz. Aynı şekilde bebeği ani sıcaklık değişimlerinden uzak tutmak da işe yarayan yöntemlerdendir.
Bebeklerde Hıçkırık Nasıl Geçer?
Bebeklerde hıçkırık görüldüğünde yapılması gereken ilk şey, bebeği dik pozisyonda tutarak sırtına masaj yapmaktır. Bu sayede gaz çıkartması sağlanır ve diyafram rahatlatılır. Bunun dışında bebeği emzirmek de hıçkırığın geçmesi için başvurulan yöntemlerdendir. Hıçkırık tutan bebeğe limon vermek ise doğru bilinen yanlışlardandır. Limonun pH değeri bebek için uygun değildir. Bu nedenle hıçkırık tutan bebeğe limon verilmesi pişik, mide bulantısı ve kusma gibi sonuçlara yol açabilir. Hıçkırık durumunda uygulanan diğer yöntem ise su vermektir. Ancak bu durum yenidoğan bebekler için kullanılmamalıdır. Yenidoğanların yalnızca anne sütü ve doktorun önerdiği mama ile beslenmesi gerekir. Bebek yeterince büyükse birkaç damla su verilebilir.
Bebeklerde Hıçkırık Tehlikeli Midir?
Yetişkinlerde sık sık hıçkırık tutulması hastalık habercisi olabilir. Ancak bu durum bebekler için geçerli değildir. Yenidoğanların hıçkırığı 1 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir. Hıçkırık bir saatten daha fazla sürüyorsa doktora başvurmanız önerilir.
Anne Karnında Hıçkırık Tutar Mı?
Hamileliğin son haftalarında bebekleri anne karnında da hıçkırık tutabilir. Genellikle hamileliğin 36. haftasında ve sonrasında hıçkırık görülmeye başlanabilir.
İstiklâl Harbi ile birlikte yanmaya başlayan Türk Milleti’nin bağımsızlık ateşi, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Büyük Taarruz’u başlatmasıyla işgal kuvvetlerinin son umutlarını yok etti.
26 Ağustos 1922’de bir gece vakti Afyon’da başlayan taarruz, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde düşman birliklerinin kesin mağlubiyeti ve şanlı Türk ordusunun mutlak zaferiyle sonuçlandı.
Yaşasın Türk Milleti’nin zaferi!
Kurtuluş Savaşı’nın başından sonuna dek Ulu Önder Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık meşalesini onurla taşıyan, bu yolda can vermekten imtina etmeyen Galatasaraylılar, Ali Sami Yen önderliğinde varlık kazanan Galatasaray Spor Kulübü’nün kuruluş amacını “Türk olmayan takımları yenmek” olarak belirlemiş, zafer ruhunu centilmenlik düsturu içerisinde spora da taşıyarak ülkemizde eşi ve emsali olmayan başarılara imza atmıştır.
Galatasaray Spor Kulübü olarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı bağımsızlık ruhunu sonsuza dek yaşatacağımızı, onun ilke ve değerlerini ilelebet taşıyıp gelecek kuşaklara aktaracağımızı bir kez daha hatırlatırız.
Konya'nın sembolü haline gelen nefis etli ekmek nasıl yapılır? İncecik hamuruyla sofraları renklendiren, eti sayesinde hem mideleri hem de gözleri doyuran bir tarifle karşınızdayız. Mis gibi kokusuyla ağızları sulandıran etli ekmek, 1900'lü yıllardan beri sofralarda yerini alıyor. İlk zamanlar sadece kebapçılarda hazırlanan etli ekmek, zaman içerisinde yaygınlaşmıştır. Konya mutfağından gelen bu lezzet, dana ve koyun eti ile hazırlanır. Peynir ilaveli etli ekmeğe 'mevlana', makine yerine zırhta çekilen etli ekmeğe ise 'bıçak arası' denir. Hazırsanız, sofraları ziyafete dönüştürecek Konya usulü etli ekmek yapımına başlayabiliriz.
Konya Usulü Etli Ekmek Tarifi İçin malzemeler
Üzeri için
400 g yağlı dana kıyma
1 soğan
1 domates
3-4 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Hamuru için
500 g un
1 çay kaşığı yaş maya
350 g ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Açmak için
1 su bardağı un
Konya Usulü Etli Ekmek Nasıl Yapılır?
Hamuru için, unu geniş bir yoğurma kabına alın. Ortasını açarak havuz yapın ve yaş maya, su, tuz ilave edin.
Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 45-50 dakika dinlendirin.
İç harcı için kıymayı bir karıştırma kabına alın. Rendelediğiniz soğanı, küp doğradığınız domatesi ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın.
Mayalanan hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerine un serperek bir merdane yardımı ile hazır yufka inceliğinde açın.
Üzerlerine kıymalı harçtan koyup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp dikdörtgen parçalar elde edecek şekilde dilimleyin. Sıcak servis yapın.
Etli ekmeği, turp salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Etli Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Hamur, iki katına çıkana kadar mayalanması için bekletin.
Hazırladığınız hamurları, ince ve uzun bir şekilde açın.
Hamurun üst kısmına koyduğunuz harcı kenarlara doğru dağıtın.
İç harcı fazla doldurmamaya özen gösterin. Böylece pişerken taşmasını önleyebilirsiniz.
Hamur ince olduğu için, fırının performansına göre pişirme süresi değişebilir. Ara ara kontrol etmeyi unutmayın.
1 Porsiyon Etli Ekmek Kaç Kaloridir?
Etli ekmeğin bir porsiyonu, yaklaşık 190 kaloridir. Karbonhidrat ve protein değeri yüksektir.
Gümüşhane yemekleri, kültürü ve tarihi açısından oldukça zengin bir ilimiz.
GÜMÜŞHANE'NİN MEŞHUR YEMEKLERİ
Siron
Fasulye Diblesi
Ayvalı Et Yemeği
Fındıklı Un Helvası
Lemiz
Dilber Dudağı
Dut Pestili
Gümüşhane, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde yer alıyor. Adı da bol bulunan gümüş yataklarından geliyor. Gümüşhane’de çeşitli meyve, ceviz ve dut ağaçları bol. Özellikle kuşburnu ve dut pestili ile ünlü olan Gümüşhane’nin dağlık, akarsuları bol bir coğrafyası var. Gümüşhane yemekleri, kültürü ve tarihi açısından oldukça zengin bir ilimiz. Peki Gümüşhane yemeklerini hiç denediniz mi? İşte yemek tarifleri ve püf noktaları.
Galatasaray 22 kere lig şampiyonu olmuştur. Aldığı başarılar ve kazandığı kupalar haricinde, Türkiye’yi Avrupa’da başarılı bir şekilde temsil eden ve Avrupa kupasını kazanan tek Türk futbol kulübüdür. Fenerbahçe 19 kere Türkiye şampiyonu olmuştur. Beşiktaş ise 15 kere lig şampiyonu olmuş ve ülkemize çok sayıda yetenekli futbol adamı kazanmıştır. Trabzonspor ise bu sıraladığımız İstanbul takımları dışında şampiyon olmayı başarmış ilk Anadolu takımıdır ve şu ana kadar 6 kez şampiyon olmuştur. Bursaspor ise Trabzon’un ardından lig şampiyonu olmayı başaran ikinci Anadolu futbol kulübüdür.
Bunun yanında 2017 yılında ANDY-AR isimli şirketin yaptığı araştırmaya göre en fazla taraftar Galatasaray’a aittir. Galatasaray’ı sırasıyla Fenerbahçe ve Beşiktaş izlemektedir.
2022 Passolig Sayıları
En iyi futbol takımlarını daha iyi anlamak için taraftar sayıları ve bununla birlikte Passolig kart sayılarını verelim. 04.06.2022 tarihi itibariyle 70 bin üzerinde Passolig sahibi olan takımlar:
Galatasaray: 1.213.018
Fenerbahçe: 1.124.242
Beşiktaş: 902.033
Trabzonspor: 367.296
İttifak Holding Konyaspor: 175.502
Bursaspor: 169.781
Fraport TAV Antalyaspor: 142.228
Adana Demirspor: 124.530
Göztepe: 109.527
Yukatel Kayserispor: 91.883
Eskişehirspor: 89.413
Öznur Kablo Yeni Malatyaspor: 88.842
Demir Grup Sivasspor: 80.159
Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.: 73.072
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Özel Gifleri , Atatürk Gifleri , Atamızın gifleri , Mustafa Kemal Gifleri , suluboya efekti efekti , Atatürk ve Bayrak Gif
30 Ağustos Hareketli Resimler , 30 Ağustos GIFs , 30 Ağustos Gifler , 30 ağustos gifleri
Van yöresi ile özdeşleşen ve görünümü ile sulu köfteyi andıran acem köfte, hemen hemen her yörede aynı şekilde hazırlanır. Kıyma, bulgur ve pirinç harcı ile hazırlanan acem köftesi, patates ve baharatlarla zenginleştirilir. Evde kolayca hazırlanabilen acem köftesi, köfteseverlerin en sevdiği lezzetler arasındadır. Peki, evde acem köftesi nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, acem köftesi yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
Acem Köftesi Tarifi İçin malzemeler
500 gram kıyma
1 kg'ya yakın küçük patates
Yarım çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
İnce kıyılmış 2 demet maydanoz
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kekik
Acem Köftesi Nasıl Yapılır?
İlk olarak bulgur ve pirinci ayıklayın, yıkayın ve süzün.
Ardından kıymayı bir kap içerisine alın. Üzerine bulgur, pirinç, kekik, tuz ve rendelenmiş soğanı ekleyin.
Malzemeleri iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız harçtan küçük parçalar alın ve elinizle yuvarlak haline getirin.
Tencereye salça ve sıvı yağı ekleyerek birkaç dakika kavurun. Üzerine 5-6 bardak su ekleyin.
Ardından kekik, karabiber ve tuzu da tencereye ekleyin.
Son olarak tencereye soyulmuş patates ve köfteleri ekleyin ve yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Acem Köftesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Dilerseniz, köftenin harcına 1 adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.
Kıymalı harcı ne kadar çok yoğurursanız, köftenin kıvamı o kadar lezzetli olacaktır.
Yoğurduktan sonra avuç içlerinizi hafifçe ıslatın. Bu sayede yuvarlama esnasında köftelerin elinize yapışmasını önleyebilirsiniz.
Tarifte kekik yerine zeytirun da kullanabilirsiniz. Aynı zamanda beğendiğiniz baharatları da ekleyerek farklı tatlar ortaya çıkarabilirsiniz.
Köfteleri pişirirken çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde köfteler dağılmaya başlayacaktır.
1 Porsiyon Acem Köfte Kaç Kalori?
Orta boyutlarda bir porsiyon acem köfte, yaklaşık 240 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Acı severleri böyle alalım. Sevgili GS2004’dan et, tavuk ve balık yemekleri yanında ikramlık acı tatlı sos tarifi ile karşınızdayız. Chili biberi, ketçap ve sarımsak ile hazırlanan acı tatlı sos, özellikle kızartma ve fırınlama usulüyle pişen yemeklerin yanında servis edilir. İsteğe göre yemeğin üzerine dökülerek de servis edilir.
Acı Tatlı Sos Tarifi İçin malzemeler
4 adet chili biberi
2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
4 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
2 tatlı kaşığı ketçap
1/2 lime suyu
Acı Tatlı Sos Nasıl Yapılır?
3 adet chili biberlerini 3-4 parçaya kesip çekirdekleri ile beraber mutfak robotuna alın.
Sarımsak, pirinç sirkesi, ketçap ve lime suyunu ilave ederek robotu 1 dakika kadar çalıştırın.
Hafif kıvamlı bir karışım elde ettikten sonra balı ekleyin ve bir çatal yardımı ile karıştırın.
Sonuncu chili biberi önce ortadan uzunlamasına ikiye, daha sonra eşit küçük kare parçalar halinde kesin ve sosa ekleyin.
1 kg turna balığı fileto
1/4 su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı acı sos
Tatlı kırmızı pul biber
Acı Soslu Turna Balığı Nasıl Yapılır?
Turna balığını derin olmayan bir kaba alın. Ayçiçeği yağı, limon suyu, ince doğranmış maydanoz ve tuzu bir kapta karıştırın.
Acı sosu ilave edin. Hepsini balıkların üzerine dökün. 30 dakika bekletin. Balıkları, iyice yağladığınız ızgarada veya kömür ateşinde önlü arkalı pişirin. Sıcak servis yapın.,
SOMON NASIL PİŞİRİLİR: SOMON PİŞİRME TEKNİKLERİ
Somon nasıl pişirilir? Somon pişirirken nelere dikkat etmek gerekir? İşte, fırında, tavada, ızgarada ve şişte somon pişirme teknikleri:
İskandinav ülkelerinde sık sık tüketilen somon, omega 3 bakımından son derece zengindir. Yağlı bir balık türü olan somon, kızartma, fırınlama ve ızgara usulüyle pişirilebilir. Ayrıca sashimi gibi bazı tariflerde hiç pişirilmeden de servis edilebilir. Somonun lezzetini arttırmak için limon ve zeytinyağından oluşan marine soslarının kullanılması önerilir.
Tavada Somon Nasıl Pişirilir?
Eğer somonu tavada kızartarak pişirecekseniz, teflon veya yapışmaz yüzeyli bir tava kullanmaya özen gösterin.
Somon yağlı bir balık olduğu için, pişirme esnasında ya çok az, ya da hiç yağ kullanmamak gerekir.
Somonu tavada arkalı önlü olacak şekilde yaklaşık 10 dakika pişirebilirsiniz.
Balık yağını salıp bej rengini almaya başladığında pişmiş demektir. Eğer pişirme işlemini uzun tutarsanız, balık kısa sürede kurumaya başlar.
Fırında Somon Nasıl Pişirilir?
Somonu fırında pişirmeden önce, sevdiğiniz balık soslarından biriyle marine edebilirsiniz.
Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine balıklarınızı dizin.
Balıkların kenarına dilimlenmiş limon ve defne yaprağı ekleyin.
Balığın kalınlığına göre 200 dereceli fırında 10-15 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
Eğer balık çok kalınsa, pişirme süresi uzayabilir. Somonu fırında pişirirken, üzerine yağ eklemenize gerek yoktur.
Izgarada Somon Nasıl Pişirilir?
Öncelikle bir kasenin içerisine zeytinyağı, sarımsak, limon ve tuz ekleyip karıştırın.
Pişireceğiniz somonları, bu sosun içerisinde 5-10 dakika terbiye edin.
Somonu ızgaraya aldıktan sonra her yüzünü 5-6 dakika pişirin. İki tarafı da güzelce piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Somon Nasıl Poşe Edilir?
Poşe tekniği, sıcak suyun içinde pişirme yöntemi olarak da bilinir.
Somonu poşelemek için öncelikle baharatlarla güzelce harmanlayın. Ardından streç film ile sarın.
Kaynar suyun içerisine streç filme sarılı somonu yavaşça bırakın.
Yaklaşık 10 dakika içinde balığınız pişecektir.
Şişte Somon Nasıl Yapılır?
Somonu şişte pişirmek için, küp küp doğrayın.
Somonları limon suyu ve zeytinyağı ile marine edin.
Ardından tahta şişlere geçirin. İsteğe göre farklı malzemeleri de şişe ilave edebilirsiniz.
Hazırladığınız şişleri fırında veya ızgarada kolayca pişirebilirsiniz.
500 gr aşurelik buğday
1 çay bardağı gül suyu
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı ceviz
2 su bardağı süt
1 kg toz şeker
1 çay bardağı kuş üzümü
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 su bardağı kuru incir
Süslemek için:
Mevsimine göre nar
Tarçın
Çam fıstığı
Ceviz içi
Saray Usulü Aşure Nasıl Yapılır?
Saray Usulu Aşure yapmak için öncelikle, Buğdayı ayıklayıp, geceden bol su ile ıslatın. Fasulye, pirinç ve nohutu ayrı kaplarda ıslatıp ertesi gün ayrı ayrı haşlayın. Süzdükten sonra fasulye ve nohutun kabuklarını soyun. Tencereye buğdaylarla birlikte buğdayların yaklaşık iki katı kadar su aktarın. Ağır ateşte karıştırmadan buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Buğdaya daha önceden haşladığınız nohut, fasulye ve pirinci ilave edip pişirin. Kayısı ve inciri doğrayın. Üzümlerle birlikte tencereye alıp üzümler şişinceye kadar pişirmeye devam edin. Tozşeker, süt ve gülsuyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Tatlıyı ateşten alıp, kâselere aktarın. Tatlılar soğuduktan sonra üzerlerini tarçın, nar, ceviz içi ve dolmalık fıstık ile Saray Usulu Aşureyi süsleyerek servis yapın.