GS2004

GS2004

Moderatör
02.03.2004
Binbaşı
36.434
Hakkında

Galatasaray79

  • 0



    Galatasarayımız, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda 21 Kasım Pazar günü oynanacak olan mücadele saat 19.00’da başlayacak.

    Mücadeleyi hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve İbrahim Çağlar Uyarcan yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Erkan Özdamar olacak.

    Süper Lig’de oynadığı son 6 maçta dört galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgi alan takımımız, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda yer alacak 52 bini aşkın taraftarıyla Fenerbahçe karşısında galibiyet için sahada olacak.

    Profesyonel liglerde 129. kez karşı karşıya gelecek iki takımın oynadığı son 8 derbide Galatasarayımızın iki galibiyeti bulunurken kalan 6 maç beraberlikle sonuçlandı.

    Galatasaray ve Fenerbahçe son olarak geçtiğimiz sezon 6 Şubat 2021 tarihli müsabakada karşı karşıya geldi. Aslanlarımız Ülker Stadyumu’nda oynanan bu maçı 1-0 kazandı. Golümüzü 54. dakikada Mostafa Mohamed kaydetti.

    Süper Lig’de 11 maçta 4 kez fileleri sarsan Mostafa Mohamed, takımımızın en golcü ismi konumunda. Olimpiu Morutan ve Alexandru Cicâldău ise 3’er gollük performansıyla Mısırlı oyuncumuzu takip ediyor.

    Süper Lig’deki son dört müsabakasında galibiyet alamayan Fenerbahçe (3M, 1B) son oynadığı Kayserispor maçında 2-2 beraberlikle sahadan ayrıldı. Sahaya çıktığı 9 maçta 3 gol 1 asistlik performans ortaya koyan Mesut Özil, takımın istatistiksel olarak ön plana çıkan oyuncusu olarak dikkat çekiyor.

    Takımımız bu maçın ardından UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda oynayacağı Marsilya karşılaşmasına hazırlanacak.
#20.11.2021 14:23 45 0 0
#13.05.2020 20:07 2 0 0
#09.05.2020 16:30 2 0 0
  • 0


    Tavada levrek filetoyu, şakşuka, köz patlıcan salatası ve zeytinyağlı deniz börülce eşliğinde sunabilirsiniz.


    Tavada Levrek Fileto Tarifi İçin malzemeler

    200 g levrek fileto
    1 adet soğan
    3 dal frenk soğanı
    1 çay kaşığı kekik tohumu
    2 dilim limon
    1 çay kaşığı zerdeçal
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    4-5 adet kiraz domates
    Bir tutam tuz

    Tavada Levrek Fileto Nasıl Yapılır?

    Kapaklı bir tavanın dibine ince doğranmış soğanları yerleştirin. Üzerine filetoları yerleştirin. Domatesleri de ikiye kesip filetoların kenarlarına dizin.
    Ayrı bir kasede kekik tohumunu, tuzu, zerdeçalı ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı tavanın içindeki malzemelerin üzerine dökün.
    En son dilimlenmiş limonları filetoların üzerine yerleştirin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alın, ince kıyılmış frenk soğanı serpip hemen servis yapın. Afiyet olsun.

    Tavada Levrek Fileto Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Tüm balıklarda yapacağınız gibi balıkları önceden tuz karabiber ve zeytinyağı ile marine ederseniz balıklarınız daha da lezzetli olacaktır. Ayrıca 1 diş sarımsak lezzetini arttıracaktır.
    Levrek çok narin bir balık olduğu için pişirirken dikkat edilmelidir. Orta ateşte suyunu kaybetmesine müsaade etmeden pişirmeye özen göstermelisiniz. Bu sayede balığınız daha lezzetli hale gelecektir.
    Balıklarınızın iyice temizlendiğinden emin olun. Aksi takdirde içindeki kan lezzetini olumsuz etkileyecektir.
    Levrekleri pişirirken pişmesine yakın tavaya bir kaşık tereyağı eklerseniz levrekleriniz daha da lezzetli hale gelecektir.
    Levreklerinizi fileto kullanacaksanız kalan kılçık ve kafalarından balık çorbası yapabilirsiniz.
#16.08.2022 17:41 1 0 0
  • 0



    Türk mutfağının en geleneksel yemeklerinden biri olan kuru fasulyeyi, bu kez sucuk ile zenginleştirdik. Kendi buharıyla pişen ve çok zahmetli olmayan bir yemektir kuru fasulye. Pastırmalı, etli ve kıymalı gibi farklı çeşitleri de var. Malzemeler hazırsa, sucuklu kuru fasulye tarifi için detaylara geçebiliriz.

    1 Porsiyon Sucuklu Kuru Fasulye Kaç Kalori?

    100 gramlık bir porsiyon sucuklu kuru fasulye, yaklaşık 195 kaloridir



    Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin malzemeler

    2 su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
    2 adet domates
    1/2 kangal sucuk
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 adet soğan
    1 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    Tuz

    Sucuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

    Fasulyeleri 4 saat önceden veya 1 gece önceden suya koyarak ıslatın.
    Islatılan fasulyelere 5-6 bardak su ekleyerek haşlayın.
    Soğanları küp küp kesin. Güvecin içerisine tereyağını alın ve soğanla birlikte kavurun.
    Üzerine sarımsakları da ekleyin ve soğanlar renk değiştirene kadar kavurun.
    Domatesi rendeleyin. Soğanların üzerine önce salçaları, sonra rendelenmiş domatesleri ekleyerek karıştırın.
    Bu aşamada yemeğin tuzunu da ekleyin. Haşlanan fasulyeleri güvecin içerisine alın ve 2 bardak su ilave edin.
    Bu esnada sucukları istediğiniz gibi doğrayın ve yemeğin içerisine alın.
    Güvecin altını kısıp kapağını kapattıktan sonra 30 dakika pişirin.
    Sucuklu kuru fasulyeyi, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

    Sucuklu Kuru Fasulye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Fasulyeleri bir gece önceden ıslatmak, pişirme süresini kısaltacaktır.
    Fazla vaktiniz yoksa, fasulyeleri düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.
    Fasulyeleri güveç kabına aldıktan sonra, 165 dereceli fırında 1 saat pişirebilirsiniz.
#16.08.2022 17:38 1 0 0
  • Sıkma

    0



    Adana'da kahvaltı sofralarında sık sık tüketilen sıkma, peynirli, maydanozlu, ıspanaklı, patatesli ve domatesli çeşitleriyle sunulur.

    Adana'nın yöresel yemeği olan sıkma, farklı malzemelerle hazırlanan bir çeşit hamur işidir. Gözlemeye benzetilen bu besin; peynir, patates ve kıyma ile hazırlanabilir. Genellikle köy peyniri, beyaz peynir ve kaşar peyniri kullanılır. Yaklaşık 1 saat de hazırlanan sıkma, kahvaltı sofralarında ve çay sohbetlerinde servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, Adana usulü sıkma nasıl yapılır, servis önerileri nelerdir birlikte görelim.

    Sıkma Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için

    4 su bardağı un
    1 paket kuru maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    Su

    İç malzemesi için

    300 g beyaz peynir ve lor karışımı (Ufalanmış)
    1 adet soğan (İnce kıyılmış)
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1/2 demet taze soğan (İnce doğranmış)
    1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
    1 tatlı kaşığı pul biber

    Sıkma Nasıl Yapılır?
    Unu yoğurma kabına alın, kuru mayayı ve bir tutam tuzu ekleyip harmanlayın. Azar azar su ilave ederek orta yumuşaklıkta, ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
    Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış tezgahın üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile açın.
    İç malzemesi için soğanı sıvı yağda kavurun. Ocaktan alın, peynirleri, kıyılmış yeşillikleri, baharatı ekleyip karıştırın.
    Geniş bir tavayı hafifçe yağlayın. Hamurdan küçük parçalar koparın, merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun her iki tarafını iyice kızartın. Hamurlardan bir tanesini tezgahın üzerine yayın, üzerine iç malzemesini paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Dilerseniz yanına köpüklü ayran ile servis edebilirsiniz.
    Sıkmayı, patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Adana Usulü Sıkmanın Püf Noktaları Nelerdir?

    Sıkma hamurunu hazırladıktan sonra 20 dakika dinlendirin.
    Soğanların diri kalmasını önlemek için rendelemeyi de tercih edebilirsiniz.
    Sıkmanın lezzetini arttırmak için, içerisine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.
    Pişirme esnasında hamuru ve tavayı tereyağı ile yağlayın. Böylece sıkmaların çiğ kalmasını önleyebilirsiniz.
    Artan sıkmaları kapaklı kaplara koyun ve derin dondurucuda saklayın.

    1 Porsiyon Sıkma Kaç Kaloridir?

    Sıkmanın bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Hamur işi olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
#14.08.2022 15:48 1 0 0
  • Börülce Tarator
    0

    Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan börülce tarator, yemeklerin yanında sunulan bir meze çeşididir. Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan bu meze, Adana'da 'acebek tarator' olarak da bilinir.Yaz aylarında hasat edilen ve fasulyegiller familyasından olan börülce, taze olarak ve iç kısmından çıkan tanelerin kurutulmasıyla yapılan yemekler ile tüketilir. Börülce Adana 'da 'acebek' adı ile de anılır. Genellikle zeytinyağlı börülce yemeği yaygındır. Ancak acebek taratoruna bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa börülce tarator tarifi için detaylar aşağıda.

    Börülce Tarator Tarifi İçin malzemeler

    400 gr börülce
    4 diş sarımsak
    1 adet limonun suyu
    5 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 çay kaşığı tuz

    Börülce Tarator Nasıl Yapılır?

    Börülce ayıklanır ve küçük parçalara bölünür.
    Küçük parçalara ayrılan börülceler, tuzlu suyun içerisinde haşlanır.
    Haşlanan börülceler biraz suyuyla birlikte servis tabağına alınır.
    Ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz ve zeytinyağı çırpılarak sos haline getirilir.
    Haşlanan börülcelerin üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
#14.08.2022 15:39 1 0 0
  • Babagannuş
    0
    Soğuk bir meze çeşidi olan babagannuş, Hatay ve Adana mutfağında sık sık tüketilir. Patlıcan, yoğurt, biber ve maydanoz ile hazırlanan babagannuş, Filistin ve Suriye gibi Arap mutfağında da önemli bir yere sahiptir.
    Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan babagannuş, soğuk bir meze çeşididir. Filistin, Suriye ve Lübnan sofralarında da tüketilir. Ana malzemeleri patlıcan, biber ve yoğurt olan bu meze, 'abugannuş' adıyla da bilinir. Genellikle et ürünlerinin yanında sindirimi kolaylaştırmak için tüketilir. Antioksidan özelliği sayesinde toksinlerin arındırılmasında önemli bir rol oynar. İçeriğinde bulunan lifler yardımıyla kilo vermeye yardımcı olan besinler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa yoğurtlu babagannuş tarifine başlayabiliriz.




    Babagannuş Tarifi İçin malzemeler

    1.5 kg kemer patlıcanı
    Yarım limonun suyu
    250 gr çarliston biber
    300 gr süzme yoğurt
    4 diş sarımsak
    Yarım demet maydanoz
    100 gr tereyağı
    1 çay kaşığı pul biber
    3 domates
    Tuz

    Babagannuş Nasıl Yapılır?

    Patlıcanları, domatesleri ve çarliston biberleri közleyin. Soğuyunca patlıcanları soyup ince ince doğrayın.
    Limon suyu ve tuzu cam bir kaba alıp karıştırın. Közlenmiş patlıcanları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
    Domates ve biberleri zar şeklinde doğrayıp patlıcanlara ilave edin. Sarımsakları soyup ezin.
    Yoğurdu bir kaseye alıp sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanlı karışıma ilave edip tahta kaşıkla zedelemeden karıştırın.
    Maydanozları temizleyip ince ince kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin ve üzerine pul biberi ekleyip kavurun. Yoğurtlu patlıcan karışımını servis tabağına alın.
    Üzerine biberli yağı gezdirerek dökün. Kıyılmış maydanozla süsleyin.
    Babagannuşu, tepsi kebabının yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Babagannuş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Tarife başlamadan önce, patlıcanları tuzlu suda bekletin ve ardından durulayın. Bu sayede acılıklarını giderebilirsiniz.
    Kıvamını yumuşatmak için, domatesleri ezerek suyunu kullanabilirsiniz.
    Kullanacağınız sarımsakları ezdikten sonra çıkan suyu mutlaka ilave edin. Böylece daha aromatik bir tat elde edebilirsiniz.
    Babagannuşu yemeğe başlamadan hemen önce hazırlayın. Aksi takdirde domates ve yoğurt kendini salarak mezenin sulanmasına neden olur.

    1 Porsiyon Babagannuş Kaç Kaloridir?

    Standart malzemelerle hazırlanan babagannuşun bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. Potasyum değeri yüksek olduğu için, kanserden koruyucu bir etkisi vardır.
#14.08.2022 15:25 1 0 0
  • Kabak Çintmesi
    0
    Ortalama 20 dakikada hazırlanan kabak çintmesi, özellikle sıcak havalarda tüketilen bir yemektir. Tarife ismini veren çintme kelimesi, 'parçalama, ufak parçalara ayırma' anlamında kullanılmıştır
    Kalp dostu olarak bilinen kabak, birçok yemeğin içerisinde kullanılır. Hem düşük kalorisi, hem de lezzeti ile diyet listelerinin favorisi olan kabak, 3 günde 3 kilo verdiren meşhur kabak detoksu diyetinin de ana malzemesidir. Listedeki malzemeler hazırsa, bol vitaminli kabak çintmesi tarifi için detaylara geçebiliriz.


    Kabak Çintmesi Tarifi İçin malzemeler

    4 kabak
    3 domates
    1 soğan
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    5~6 diş sarımsak
    Tuz
    Karabiber
    Kırmızı pul biber
    5~6 dal nane

    Kabak Çintmesi Nasıl Yapılır?

    Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin.
    Doğradığınız kabakları ilave edip hafif yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin.
    Küp doğradığınız domatesleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Domatesler suyunu çekip kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
    İnce kıydığınız naneyi ilave edip ocaktan alın.
#14.08.2022 15:22 1 0 0
  • Ekşili Ispanak Başı
    0
    Adana mutfağında et tüketimi çok fazla olsa da, bazı sebze yemekleri de ön plana çıkar. Ispanak, mercimek ve nohut ile hazırlanan ekşili ıspanak başı da bu yemeklerden biridir.
    Adana mutfağının en lezzetli yemekleri arasında yer alan ekşili ıspanak başı, çorba olarak tüketilir. İçerisinde ıspanak, mercimek ve nohut gibi mineral bakımından zengin olan besinlere yer verilir. Kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen bu besin, kötü kolesterolü de düşürür. Dama tıkanıklığı oluşma riskini de düşürür. Malzemeleriniz hazırsa Adana yöresinden ekşili ıspanak başı çorbası nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.

    Ekşili Ispanak Başı Tarifi İçin malzemeler

    4 demet ıspanak kökü ve sapları
    1 adet büyük soğan
    1 küçük kase haşlanmış yeşil mercimek
    1 küçük kase haşlanmış nohut
    2 diş sarımsak
    1 küçük domates
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1.5-2 su bardağı et suyu
    Tuz
    Karabiber
    Kimyon
    2-3 yemek kaşığı turunç veya limon suyu

    Üzeri için

    1 yemek kaşığı kuru nane
    2 diş sarımsak (Dövülmüş)
    3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

    Ekşili Ispanak Başı Nasıl Yapılır?

    Ispanak köklerini ve saplarını yıkayıp ayıklayın. İyice yıkayıp, sirkeli suda bekletin.
    Tereyağını ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye ekleyip, içine küçük doğranmış soğanı ve sarımsakları koyup, kavurun.
    Salçayı da ekleyip beraberce kavurduktan sonra içine haşlanmış mercimek, nohut ve baharatları ilave edin.
    Ispanak kökü ve saplarını da ilave edip kavurmaya devam edin. En son küçük doğranmış domatesi ve turunç veya limon suyunu da ekleyip biraz daha çevirin.
    Malzemelerin üzerini biraz geçecek şekilde et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
    Zeytinyağını bir tavada ısıtın, dövülmüş sarımsak ile kuru naneyi ekleyip karıştırın ve pişen yemeğinizin üzerine gezdirip servis yapın.
    Ekşili ıspanak başını, sebzeli bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Ekşili Ispanak Başının Püf Noktaları Nelerdir?

    Tarife başlamadan önce ıspanakları sirkeli suda bekletin. Ardından bol su ile durulayın.
    Ispanakların vitaminini öldürmemek için, bıçak yerine elinizle parçalayın.
    Nohutları ılık suda 30 dakika bekletinç Böylece daha kolay pişecektir.
    Yemeğin aromasını arttırmak için et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.

    1 Porsiyon Ekşili Ispanak Başı Çorbası Kaç Kaloridir?

    Ekşili ıspanak başı çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 80 kaloridir. Hafif bir yemek olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
#14.08.2022 14:59 1 0 0
  • Bamya Dolması
    0
    İç harcı pirinç ve soğanla doldurulan bamya dolması, yörenin en ilginç yemeklerinden biridir. Bamya dolması yapımında, mümkün olduğunda büyük bamyalar kullanılır.
    Adana'nın pek bilinmeyen ancak en ilginç yemeklerinin başında bamya dolması gelir. Bamyanın içi, pirinçli harç ile doldurulur ve tencerede pişmeye bırakılır. Bamya dolması tarifinde, mümkün olan en büyük bamyalar seçilir. Yöre halkı tarafından çok sevilen bamya dolması, hem sağlıklı, hem de lezzetli bir yemektir. Malzemeler hazırsa, Adana usulü bamya dolması tarifine geçebiliriz.


    Bamya Dolması Tarifi İçin malzemeler

    250 gr iri bamya
    150 gr pirinç
    1 adet soğan
    1 su bardağı sıcak su
    2 diş sarımsak
    5 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 adet limon
    Tuz

    Bamya Dolması Nasıl Yapılır?

    Pirinçler yıkanır. Yağ tencereye alınarak yemeklik doğranan soğan ve sarımsak kavrulur.
    Pirinç eklenerek kavrulmaya devam edilir.
    Baharat ve su eklendikten sonra pişmeye bırakılır.
    Bamyaların baş kısımları kesilir.
    İçleri harç ile doldurulur.
    Tencerenin dibi dilimlenmiş limon ile doldurulur, üzerine dolmalar dizilir.
    Su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

    Bamya Dolması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Bamya dolması yapımında, en büyük bamyalar kullanılır.
    Bamyanın salyalanmaması için, baş kısımları koni şeklinde kesilir.
    İç harç dikkatli bir şekilde doldurulmalı ve tencereye yatay olarak yerleştirilmelidir. Bu sayede harcın dökülmesi önlenir.
#14.08.2022 14:28 1 0 0
#14.08.2022 10:47 1 0 0
#13.08.2022 15:37 1 0 0
  • Meftune

    0

    Diyarbakır yemekleri, yöresel yemekler listesinde ilk sıra da yer alan yöresel lezzet meftune yemeğidir. Bu yemek kabaklı ya da patlıcanlı olarak hazırlanabilen içerisine eklenen sumak suyu ile tadında ekşilik bulunan bir yöresel yemektir.

    Diyarbakır’da evlerde ve birçok lokanta ve restoranlarda bulabileceğiniz meftune yemeğini mutlaka deneyimlemelisiniz.

    Meftune Tarifi İçin Malzemeler

    1/2 (yarım) kg kuzu kaburga eti ( ben kuşbaşı kullandım )
    5 tane patlıcan
    5 tane sivri biber
    5 tane domates
    2 yemek kaşığı tepeleme tane sumak
    1 yemek kaşığı salça ( karışık olsun)
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    1 tatlı kaşığı siyah pul biber
    Tuz
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 baş sarımsak
    3 su bardağı sıcak su ( sumağı bırakmak için)

    Meftune Yapılışı

    İlk olarak etimizi tuzlayalım sumağı sıcak suya bırakalım.
    Sumak kırmızı rengini ve ekşiliğini tam bıraksın.
    Bu sırada patlıcanları biberleri irice doğrayalım domatesin kabuklarını soyalım.
    Ardından domatesi iri küp şekilde doğrayalım.
    Tuzladığımız et suyunu vermiştir. Suyunu döküp bir tencerenin altına etleri dizelim üzerine doğradığımız patlıcanı, sivri biberi dizip hafif tuz ve pul biberi ekleyelim.
    Daha sonra üzerine domatesi de ekleyelim. Salçayı minik minik dağıtalım sonra tereyağı ve sıvı yağ ekleyip en son üzerine hazırladığımız sumak suyunu süzgeçten süzüp yemeğin hizasına gelecek kadar bırakalım.
    Tencerenin kapağını yarım olarak kapatın ilk olarak harlı ateşte pişirin, kaynamaya başladığında orta ateşte pişirin. Ancak tenceredeki yemeği yalnızca iki defa karıştırın pişince ocaktan alın.
    Bu yemeğin vazgeçilmeszi olan sarımsakları ezip sofraya bırakın meftune yemeği sarımsak olmadan yenmez, isteyen meftuneye sarımsak ekleyebilir sarımsak yemeyenler bırakmayabilir.
    Afiyet olsun.
#13.08.2022 13:50 1 0 0
  • Krutonlu Köz Patlıcan


    0

    Krutonlu Köz Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

    3 adet orta boy patlıcan
    6 yemek kaşığı kruton (Kıtır ekmek)
    3 yemek kaşığı yeşil mercimek (Haşlanmış)
    Natürel sızma zeytinyağı

    Servis için

    Sarımsaklı süzme yoğurt
    Dereotu (İnce kıyılmış)
    Nar tanesi

    Krutonlu Köz Patlıcan Nasıl Yapılır?

    Patlıcanları közleyin. Ortalarını açıp içlerini bastırın.Mercimek ve krutonları biraz zeytinyağı ile harmanlayıp patlıcanların üzerine pay edin.
    Sarımsaklı yoğurt, dereotu ve nar taneleri ile süsleyerek servis edin.



    Fark yaratacak bu lezzete bayılacaksınız ???? Yalnızca 7 malzemeden oluşan krutonlu köz patlıcan tarifini deneyenleri yorumlara bekliyorum.
#13.08.2022 11:13 1 0 0
  • Boyoz

    0


    Boyoz Tarifi İçin malzemeler

    2 su bardağı un
    1 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    1 tatlı kaşığı mısırözü yağı
    1 su bardağı mısırözü yağı
    Yarım tatlı kaşığı tuz

    Kabaklı iç malzeme:

    2 kabak
    1 patlıcan
    1 soğan
    1 domates
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz

    Patatesli iç malzeme:

    2 patates
    2 yumurta
    1.5 kahve fincanı tulum peyniri
    1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri

    Boyoz Nasıl Yapılır?

    Kabaklı iç malzeme için; patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin. Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun. Patlıcanın suyunu sıkıp kâğıt havlu ile kurulayın.
    Sebzeleri rendeleyin. Tavada sıvıyağı kızdırıp tuz ekleyerek sebzeleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Patatesli iç malzeme için; patatesleri haşlayın.
    Kabuklarını soyup çatalla ezin. Yumurta, tulum ve kaşarpeynirini ekleyip karıştırın.
    Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 10-15 dakika kuvvetlice yoğurun.
    Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin. Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin.
    Hamur topağını yağdan alıp elle, katmer hamuru inceliğinde yuvarlak açın. Ortasına kabaklı iç malzemeden 1 kaşık yayıp 4 köşesi ortaya gelmek üzere katlayın.
    Hamurların yarısını kabaklı, yarısını da patatesli iç malzemeyle hazırlayıp hafif yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
#13.08.2022 11:12 1 0 0
  • İzmir Köfte

    0

    Domates sosu ile birlikte servis edilen İzmir köfte, Türk ve Yunan mutfağının önemli bir lezzetidir. Yunanistan'da smyrna köftesi olarak bilinen bu yemek, kaburga bölgesinden yapılır. Protein bakımından zengin olduğu için, sporcu listelerinde yer alır. Kas gelişimini desteklemesinin yanı sıra vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını da karşılar. Özellikle gelişim çağındaki çocukların tüketmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, gerçek İzmir köftesi nasıl yapılır sorusunun cevabı için tarife başlayabiliriz


    İzmir Köfte Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    500 gr orta yağlı kıyma
    2~3 sivri biber
    1 küçük boy rendelenmiş soğan
    Yarım demet maydanoz
    Tuz
    Kimyon
    Karabiber
    1 yemek kaşığı galeta unu
    1 yumurta
    3 dilim bayat ekmek içi
    3 patates
    Kızartmak için ayçiçeği yağı

    Sosu için

    3 domates
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Kırmızı toz biber

    İzmir Köfte Nasıl Yapılır?

    Köfte için, kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, bayat ekmek içi, çok ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğurun.
    Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Kızgın yağda hafifçe kızartıp kağıt havlu üzerine aktarın.
    Patateslerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tuzla tatlandırdıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartın.
    Aynı şekilde kağıt havlu üzerine aktarın. Yemeğin sosu için domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp salça ile birlikte zeytinyağında karıştırmadan 10 dakika pişirin.
    Tuz ve toz biberi ekleyip tatlandırın. Sosu ocaktan alın. Isıya dayanıklı bir kaba köfteleri ve patatesleri yerleştirin.
    Hazırladığınız sosu patates ve köftelerin üzerinde gezdirin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayıp ilave edin.
    Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
    Fırında İzmir köftesini, pirinç pilavı ve fava ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    İzmir Köftenin Püf Noktaları Nelerdir?

    Köfte harcı hazırlarken kıymanın içerisine bir çay kaşığı karbonat ekleyin.
    Kullanacağınız kıymanın orta yağlı ve iyi çekilmiş olmasına dikkat edin.
    Köfte yapımında kullanacağınız ekmeğin bayat olması daha kolay pişmesini sağlayacaktır.
    Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerini streç ile kapatıp 15 dakika dinlendirin.
    Köfte ve patateslerin eşit pişmesi için fırının ısısını önceden ayarlayın.
    Kıymayı hazırlarken elinizle yoğurun ve büyük parçalar kalmamasına özen gösterin.
    Patates ve köfterleri istediğiniz boyutlarda hazırlayabilirsiniz.

    1 Porsiyon İzmir Köfte Kaç Kaloridir?

    Çinko ve potasyum deposu olarak bilinen İzmir köftenin bir porsiyonu, yaklaşık 105 kaloridir. Eklenen malzemelere göre kalori değeri değişebilir. Kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir. Dilerseniz, klasik köfte tarifini de deneyebilirsiniz.
#12.08.2022 17:02 1 0 0
  • EGE'NİN İNCİSİ İZMİR'İN MEŞHUR YEMEKLERİ

    İzmir yemekleri tarihi ve izmir mutfağından yemek tariflerini sizler için bir araya getirdik.

    Etli Ekmek Dolması
    İzmir Köfte
    Boyoz
    Patlıcanlı Silkme
    Sütlü Dilbalığı
    İzmir Lokması


    İzmir yemekleri tarihi ve izmir mutfağından yemek tariflerini sizler için bir araya getirdik. Tadı damakta kalan lezzetleri ve İzmir'e özgü tatları biliyor musunuz?
    İzmir yemekleri lezzeti ile herkesi büyülüyor. Arapsaçı, ebegümeci, cibez, şevket-i bostan, turp otu, acı soğan gibi pek çok tadı içinde barındıran İzmir mutfağını ve tarihini hiç merak ettiniz mi? Sizler için İzmir mutfağından yemek tarifleri ve püf noktaları anlatıyoruz.
    Yaklaşık 5 bin yıllık tarihi geçmişiyle 36 medeniyeti barındırmış bir kentimiz İzmir. Bu topraklar üzerinde yaşayan çeşitli insan topluluklarının kültürel etkileşimi, coğrafi koşullar, doğanın sunduğu nimetler ve en önemlisi de zeytinyağı... İşte İzmir mutfağına biçim veren etkenler.
    Türkiye‘nin üçüncü büyük ilindeyiz. Tarihçi Heredotos’un dediği gibi, "Yeryüzünün bilinen en güzel gökyüzü altında kurulmuş coğrafya"da. Eski adıyla Smyrna; şimdiki İzmir...


    İZMİR'İN GELENEKSEL YEMEKLERİ

    İzmir’ de balık ve deniz ürünleri üzerine müthiş bir mönü çıkıyor karşınıza. Tuzda lagos, Subye yumurtası güveci, Balık köftesi, Sardalya buğulaması, Asma yaprağında barbunya, Midye kızartması, Midye dolması, Dilbalığı şleto şiş, Kağıtta sardalya, Kefal balığıyla hazırlanan Kakavya, papalina balığından yapılan Papalina tavası...
    İzmir mutfağında Boşnaklar, Arnavutlar, Levanten ve Yahudilerin de önemli bir etkisi olmuş. Selanikliler İzmir’ de özellikle paça-çorba kültürünü yaygınlaştırmışlar. Sebze yemeklerinin bir kısmı da ortak. Örneğin; kemer patlıcan, ayşekadın fasulye ve enginar yemekleri... Selaniklilerin İzmir’e taşıdığı diğer yemekler Susamlı kumru, Estafno denilen tatlı, mayalı ekmek, Selanik tatlısı, kanela ve bademden yapılıp sıcak içilen Somata...
    Priştine‘den gelen Arnavut yemeklerinden Elbasan tava, Arnavut ciğeri, Priştine tavası ve Kirde kebabı İzmir mutfağına özgü yemekler arasında sayılıyor. İzmir’e özgü bir börek olan Boyoz’u unutmamak gerek. Musevilerin yöre mutfağına ekledikleri bu nefis börek hala Alsancak’ ta bir fırında üretiliyor.

    İZMİR'İN MEŞHUR OTLARI VE FAYDALARI

    ACI SOĞAN NEDİR? NASIL KULLANILIR?
    Acı soğan: Yaban sümbülünün soğanıdır. İzmir Alaçatı civarında yetişir. Acı olduğu için iki kere haşlanır; üzerine zeytinyağı ve limon dökülerek yenir.

    ARAPSAÇI NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?
    Arapsaçı: Yapraklarında bulunan ve uçucu bir yağ olan rezene sayesinde anasona benzer etkili ve güçlü bir kokuya sahiptir. Gaz söktürücü ve süt artırıcı etkileri vardır. Kökü idrar artırıcı olarak kullanılır.

    DENİZ BÖRÜLCESİ NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?
    Deniz börülcesi: Deniz kıyılarında suyun gel git yaptığı yerlerde sular çekildikten sonra yetişen bu bitki, tuzlu, ekşi ama çok lezzetlidir. Daha çok ilkbaharda tüketilir; çünkü sonbahara doğru deniz tuzunu iyice içine çeker. Haşlanarak salatası yapılır. İyotlu topraklarda yetiştiğinden iyot eksikliğine bağlı guatr hastalığına iyi gelir. İdrar artırıcı ve kuvvet vericidir. Çiğ tüketildiğinde mutlaka sirke kullanmak gerekir.

    EBEGÜMECİ NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?
    Ebegümeci: Zeytinyağlı yemeği yapılan bu bitki yurdumuzun değişik yörelerinde yetişir. Kol ve bacak çürüklerinde, ciltteki şişlik ve çıbanlara losyon şeklinde tatbik edilen bitkinin yaprakları kaynatılıp içildiğinde sinirleri kuvvetlendirir.

    CİBEZ NEDİR? NASIL KULLANILIR?
    Cibez: Türklerin ‘cücük’ dedikleri yabani lahanadır. Yumuşak ve lezzetli olan bu bitki haşlandıktan sonra zeytinyağı ve limonla tatlandırılır.

    ŞEVKET-İ BOSTAN NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?
    Şevket-i bostan: Süt dikeni olarak da bilinir. Kuzu etiyle yemeği yapıldığı gibi haşlanıp salata olarak da yenir. Haşlama suyu sabahları aç karnına içildiğinde böbrek taşı ve kumu için iyi gelir. Yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır.

    TURP OTU NASIL KULLANILIR?
    Turp otu: Haşlanıp salata olarak yenildiği gibi kavrulup üzerine yumurta kırılarak da yenir. İçerdiği uçucu yağlardan dolayı canlandırıcı, sinirleri teskin edici, ağrı dindirici özellikleri vardır.


    İZMİR'İN YÖRESEL YEMEKLERİ
    Etli Ekmek Dolması
    0


    Etli Ekmek Dolması Tarifi İçin malzemeler

    1 bayat çavdar ekmeği
    500 gr kuşbaşı kuzu eti
    2 kahve fincanı sıcak su
    6 taze soğan
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    2 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    1 demet maydanoz veya dereotu
    Tuz
    Karabiber
    Kırmızı pul biber

    Etli Ekmek Dolması Nasıl Yapılır?

    Ekmeğin bir ucunu keserek kapak şeklinde açın. Kaşık yardımıyla içini çıkarıp bir kaba ufalayın.
    Taze soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Dereotu veya maydanozu temizleyip kıyın.
    Kuşbaşı eti tencereye alın. 1 fincan su ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin.
    1 fincan su daha ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Gerekirse 1 fincandan fazla olmamak kaydıyla su ekleyip pişirmeye devam edin. Et suyunu çekince tencereyi ocaktan indirin.
    Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Taze soğanları ekleyip hafif sarartın. Ekmek içi, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
    Kuşbaşı et, dereotu veya maydanozu ilave edip karıştırın ve tavayı ocaktan alın.
    İç malzemeyi bir kaşıkla hiç boşluk bırakmayacak şekilde ekmeğin içine doldurun. Çıkardığınız kapağı ağzına kapatın.
    Büyük bir tencereye ısıya dayanıklı bir kâseyi ters yerleştirin. Ekmeği kâsenin üzerine oturtun. Kâsenin seviyesini geçmeyecek kadar su ekleyin.
    Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Ekmeği tencereden alıp dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun.
#12.08.2022 16:59 1 0 0
  • Maça Doğru | Galatasaray - Bitexen Giresunspor

    Galatasarayımız, Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Bitexen Giresunspor ile karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda 13 Ağustos Cumartesi günü oynanacak olan karşılaşma saat 21.45’te başlayacak.

    Maçı hakem Kadir Sağlam yönetecek. Onun yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ve Mustafa Savranlar yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Adnan Deniz Kayatepe üstlenecek.

    Süper Lig’de yeni sezonu Fraport TAV Antalyaspor deplasmanıyla açan takımımız, sahadan Gomis’in 90. dakikadaki golüyle 1-0 galip ayrıldı. Sahasında yeni sezonun ilk karşılaşmasına çıkacak olan Aslanlarımız, galibiyet serisini taraftarlarıyla beraber yaşamak istiyor.



    Ligdeki ilk hafta maçını Adana Demirspor ile oynayan Giresunspor ise rakibine 3-2 mağlup oldu. Karadeniz ekibinin gollerini Borja Sainz Egukiza ve Rahmetullah Berişbek kaydetti.

    Galatasaray ve Giresunspor arasında şimdiye dek 15 maç oynanadı. Galatasarayımız bu maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Evimizde oynadığımız 8 maçta ise 6 galibiyet ve 2 yenilgimiz bulunuyor. Son olarak geçtiğimiz sezon Süper Lig’de karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesi Giresunspor’un 1-0 galibiyeti ile sonuçlandı.

    Süper Lig'de oynadığı son dört maçı kaybetmeyen Galatasaray (2G 2B), daha uzun bir seriyi en son Nisan-Eylül 2021 arasındaki 13 karşılaşmalık dönemde yaşadı (9G 4B).

    Süper Lig'de oynadığı son dört maçı kaybetmeyen Galatasaray (2G 2B), daha uzun bir seriyi en son Nisan-Eylül 2021 arasındaki 13 karşılaşmalık dönemde yaşadı (9G 4B).

    2017/18 sezonundan bu yana Süper Lig'de 20+ maça çıkan oyuncular arasında gol ortalaması en yüksek isim, Galatasaray forması giyen Bafetimbi Gomis (0.8; 39 gol /49 maç).​

    Okan Buruk, Aralık 2014'ten (Hamza Hamzaoğlu) bu yana Galatasaray'ın başında Süper Lig'de çıktığı ilk iki maçı kazanan ilk teknik direktör olmak istiyor.

    Takımımız bu maçın ardından Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasındaki Ümraniyespor mücadelesinin hazırlıklarına başlayacak.
#12.08.2022 15:56 1 0 0