GS2004

GS2004

Moderatör
02.03.2004
Albay
59.600
Hakkında

Galatasaray79

  • 0



    Galatasarayımız, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda 21 Kasım Pazar günü oynanacak olan mücadele saat 19.00’da başlayacak.

    Mücadeleyi hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve İbrahim Çağlar Uyarcan yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Erkan Özdamar olacak.

    Süper Lig’de oynadığı son 6 maçta dört galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgi alan takımımız, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda yer alacak 52 bini aşkın taraftarıyla Fenerbahçe karşısında galibiyet için sahada olacak.

    Profesyonel liglerde 129. kez karşı karşıya gelecek iki takımın oynadığı son 8 derbide Galatasarayımızın iki galibiyeti bulunurken kalan 6 maç beraberlikle sonuçlandı.

    Galatasaray ve Fenerbahçe son olarak geçtiğimiz sezon 6 Şubat 2021 tarihli müsabakada karşı karşıya geldi. Aslanlarımız Ülker Stadyumu’nda oynanan bu maçı 1-0 kazandı. Golümüzü 54. dakikada Mostafa Mohamed kaydetti.

    Süper Lig’de 11 maçta 4 kez fileleri sarsan Mostafa Mohamed, takımımızın en golcü ismi konumunda. Olimpiu Morutan ve Alexandru Cicâldău ise 3’er gollük performansıyla Mısırlı oyuncumuzu takip ediyor.

    Süper Lig’deki son dört müsabakasında galibiyet alamayan Fenerbahçe (3M, 1B) son oynadığı Kayserispor maçında 2-2 beraberlikle sahadan ayrıldı. Sahaya çıktığı 9 maçta 3 gol 1 asistlik performans ortaya koyan Mesut Özil, takımın istatistiksel olarak ön plana çıkan oyuncusu olarak dikkat çekiyor.

    Takımımız bu maçın ardından UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda oynayacağı Marsilya karşılaşmasına hazırlanacak.
#20.11.2021 14:23 45 0 0
  • Tabule Ve Kinoa

    0


    Veganların tercihi protein kaynagi Quinoa'yı bir de böyle deneyin


    Tabule Ve Kinoa Tarifi İçin malzemeler

    1 adet maydanoz
    2 dal yeşil soğan
    1-2 dal nane
    1 adet domates
    2 yemek kaşığı quinoa (kinoa)
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı nar ekşisi
    1/2 kırmızı soğan

    Tabule Ve Kinoa Nasıl Yapılır?

    Kinoayı bir tencereye alıp biraz su ile birlikte haşlayalım ve soğumaya bırakalım.
    Maydanozları ince ince doğrayalım.
    Domatesleri ince ince doğrayalım.
    Kırmızı soğanı ince ve küp küp doğrayalım.
    Naneleri de aynı şekilde ince doğrayıp ekleyelim.
    Tuz, nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını ekleyelim.
    Derin bir kapta tamamını karıştıralım.
    Soğuyan kinoayı ekleyelim. Servis tabağına alıp en üst kısmına nar ve biraz daha kinoa ekleyerek servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun.
#27.08.2022 22:04 37 0 0
  • FINDIĞIN FAYDALARI NELERDİR, NASIL TÜKETİLİR?
    Fındığın faydaları nelerdir? Fındık hangi hastalıklara iyi gelir? Fındık yağı nasıl kullanılır? İşte, fındığın faydaları, besin değerleri ve yetiştirildiği yerler


    0

    Fındığın içerdiği vitaminler, kalori miktarı, sağlığa faydaları, ülkemizde hangi illerde yetiştiği gibi sorularının yanıtları ve fındıklı yemek tarifleri...

    Fındığın faydaları, besin değeri ve kalori miktarı ile ilgili tüm detayları sizler için bir araya getirdik. İşte içerdiği kalsiyum ve fosforla genç yaşlı demeden her yaşın dostu fındık hakkında tüm detaylar...


    FINDIK BARIŞ VE ESENLİK SEMBOLÜYDÜ

    Tarihte kutsal bir yemiş olarak bilinen fındık, eski Türklerin din hayatında önemli bir yer tutuyordu. Aynı zamanda barış ve esenlik sembolüydü. Eski Romalılar da fındığa önem vermişler. Düğün törenlerinde bereket ve doğurganlığı simgelemiş; ilaç olarak kullanılmış ve fındık dalı su ve hazine arayıcılarına yol göstermiş. Araplar, elinde fındık dalı tutan kişinin tüm kötülüklerden korunacağına inanmış. İngilizler Noel sofralarını fındık dallarıyla süslemişler.


    FINDIK HANGİ İLLERDE YETİŞİR?

    Ülkemizde 10-12 çeşidi yetişen fındık, yaklaşık 400 bin civarında çiftçi ailesinin geçim kaynağı. Ordu, Giresun, Trabzon, Bolu ve Samsun illeri başta olmak üzere 20 ilde fındık yetiştiriliyor. Fındığın sağlık ve beslenmeye olan katkıları tartışılmaz.


    FINDIĞIN FAYDALARI NELERDİR?

    Kalp ve damar hastalığına karşı fındığın koruyucu etkileri var.
    Fındık zeytinyağından daha fazla oleik asit içeriyor.
    1 gr dahi kolesterol içermiyor.
    Vücutta kötü kolesterol olarak adlandırdığımız LDL kolesterolünü yüksek oranda düşürücü etkisi var.
    Dünya üzerinde büyük toplumları kapsayan 5-6 beslenme araştırması yapıldı. Bu araştırmalarda fındık tüketimine bakıldığında, fındık yiyenlerde kalp ve damar hastalıkları hiç tüketmeyenlere oranla yüzde 40 oranında daha az görülüyor. Yani fındık, yüzde 40 oranında koruyucu etki gösteriyor.


    FINDIK KALSİYUM KAYNAĞIDIR

    Fındığın bir özelliği de çok iyi bir kalsiyum kaynağı olması. Kemiklerin oluşması ve sertleşmesi için tek başına kalsiyum yeterli değil; yanında fosforun da tüketilmesi lazım. İşte fındık, sütten sonraki en iyi kalsiyum kaynağı ancak sütten daha üstün. Çünkü kalsiyumun yanı sıra fosfor da içeriyor. Sadece çocuklarda değil, orta yaş civarındaki insanlarda görülen osteoporozdan korunmada önemli bir rol oynuyor.


    FOLİK ASİT VE ÖNEMİ

    Son yıllarda büyük önem kazanan bir B vitamini var; folik asit... Yetersiz alındığında kalp ve damar hastalıklarının görüldüğü biliniyor. Fındık, doğadaki en iyi folik asit kaynağı olarak bu gibi hastalıkların yanı sıra, alzheimer gibi hastalıklara karşı da koruyucu etki gösteriyor. Yapılan araştırmalar fındığın kanserle ilişkisini de ortaya çıkarmış.


    KANSERDEN KORUYOR

    Kanserden korunmada önemli bir rol oynayan E vitamini fındıkta bol miktarda mevcut. Yalnız E vitamini değil, onun yanında antikanserojen madde içeren fenolik bileşikler açısından da çok zengin fındık.


    FINDIK POTASYUM ZENGİNİDİR

    Ayrıca sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gerekli olan potasyum bakımından da zengindir. Fındık yağı vücut ısısının korunmasından yağda eriyen vitaminlerin taşınmasına kadar birçok görevi yerine getirir. Fındık yağındaki linoleik asit vücut tarafından üretilmez, dışarıdan alınır.


    FINDIĞIN KOLESTEROLE VE KALP DAMAR HASTALIKLARINA FAYDASI

    Linoleik ve oleik asitler kanda kolesterolün yükselmesini önler, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etki yapar. Fındık yağı ayrıca, böbrek ağrılarını giderir, kum ve taş düşürülmesinde yardımcı olur, bağırsak solucanı düşürür. Ancak mide rahatsızlığı çekenler, damar sertliği olanlar ya da yüksek tansiyondan şikayet edenler fındığı ve fındık yağını çok az tüketmelidir.


    FINDIK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

    Fındık yağının 100 gramında 11.29 mg E vitamini, bol miktarda kalsiyum ve demir bulunur. Bu özelliği ile kemiklerin ve dişlerin güçlenmesi için gerekli olan kalsiyum, kan yapımında görev alan demir, büyüme ve cinsiyet hormonlarının gelişmesinde yer alan çinko için iyi bir bitkisel kaynaktır.


    FINDIK KAÇ KALORİ?

    1000 gr fındık 725 kalori sağlar. Bu özelliği ile bedensel ve zihinsel yorgunlukları giderir, vücuda kuvvet verir. Tazesi iyi çiğnenirse besleyici olup kurusunun sindirimi ağırdır; bu nedenle toz halinde tüketilmesi önerilir.
#21.08.2022 21:33 36 0 0
  • Antep Dolması
    0


    Antep Dolması Tarifi İçin malzemeler

    12 kurutulmuş patlıcan
    12 kurutulmuş biber
    500 gr pirinç
    500 gr kıyma
    2 soğan
    7 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates
    salçası
    1 tatlı kaşığı karabiber
    300 gr zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı limon tuzu

    Antep Dolması Nasıl Yapılır?
    Kuru patlıcan ve biberleri suda haşlayın. Soğanları küp doğrayın, sarımsakları ince kıyın. Zeytin yağını tencereye aktarın. Pirinç, kıyma, soğan, sarımsak ve salçalarla birlikte kavurun. Limon tuzu ve tuz ile tatlandırın.

    Haşlanmış kurulukların içini bu harçla doldurun. Tencereye dizip 50-55 dakika pişirin. Dilerseniz yoğurtla birlikte servis yapın.
#27.08.2022 19:32 31 0 0
  • Dil yarası en ağır yara dir, insan olan insana yakışmaz...
    Zaten duygu ,düşünce, emapti, hoşgörü sahibi de yapmaz ...

    Beni tanımadan yargılama....lütfen....
    Ben de bir insanım, senin gibi duygularım var ,düşüncelerim var
    Izle gör ve ondan sonra konuş.....lütfen...toplum olarak saygımızı kaydedersek, bizden sonra ki nesiller hep bir savaş icin de yaşar,saygısız,sevgisiz nefret ,kin ,beselerler,
    Beyinsiz birer canavara dönüşür nesiller ..
    Kuran kerim de ne güzel bir rehber onu okuyana yol var,
    Kull hakkı denen bir güç var
    Sonunda gelir bulur sahibini
    Dil yarası acıdır....
    Kimse kimseden de üstün değil-dir.....
    Hiç kimse de mükemmel değil-dir, o yüzden ben inanıyorum bu dünyayı hoşgörü, nezaket ve sevgi saygi ,ve güven kurtaracak ne oldu o eski insanlara kibar konuşan, bir yudum kahvede 40 yil hatırı olan ,ne oldu o 40 yil hatır bilen ler toprak mi oldu .
    Gel beraber sevgi ve hoşgörü ile insanlığı kurtaralım .....
#23.08.2022 20:07 31 0 0
  • 0


    0

    Galatasarayımız, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanan maç 0-0 eşitlikle sona erdi.

    Takımımız maça Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Patrick van Aanholt, Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Dries Mertens, Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu ve Haris Seferovic 11’iyle başladı.

    İlk dakikalarda Haris Seferovic ile üst üste fırsat yakalayan takımımız, 3. dakikada kornerde yaşanan karambolde şans buldu. Ceza sahasına orta sonrasında penaltı noktası yanından vuruşunu yapan Seferovic’in şutu kaleci Taha’nın üzerine geldi. İlk 6 dakikalık bölümde rakip kaleyi iki kez Seferovic ve bir defa Nelsson ile yokladık.

    7. dakikada Sacha Boey’in ortasıyla Mertens’i arka direkte buluşturması ve Belçikalı’nın vuruşunda rakip oyuncunun fiziksel müdahalesi ile sonuç vermedi.

    9 ve 12’de Trabzonspor Trezeguet ve Djanini ile tehlikeli fırsatlar yakaldı. İlk çeyrek dilimde iki kalede de gol pozisyonları görüldü.

    İlerleyen dakikalarda tempo düşerken 30. dakikada çok net bir gol pozisyonundan yararlanamadık. Sol kanatta Yunus Akgün rakibiyle bire bir kalırken, merkezden kat eden Mertens’in önüne bırakarak onu kaleci ile karşı karşıya bıraktı. Mertens’in yaptığı vuruşta kaleci Muhammet Taha gole izin vermedi.

    İlk yarıda topla daha fazla oynayan ve rakip kalede daha fazla etkili gözüken takımımızda Victor Nelsson’un kritik kademeleri ve Sacha Boey’in sağ kanadı çok etkili kullanması dikkat çeken unsurlar oldu. Bardhi’nin ceza sahası dışından etkili serbest vuruşunu Muslera kornere tokatladı. Beş dakika uzatma verilen ilk 45 dakikada 0-0 eşitlik görüldü.

    GOMIS İLE KRİTİK POZİSYONLAR

    İkinci yarı denk bir şekilde başlarken ilk çeyrek dilimlik bölümde önemli bir pozisyona rastlanmadı. 64’te Oliveira kazanılan serbest vuruşta kaleyi cepheden gören yerden barajı aşamadı. 65’te Seferovic - Gomis değişikliği gerçekleşti.

    Girdiği gibi Van Aanholt’un ortasıyla arka direkte topla buluşan Gomis’in vuruşu dışarıya çıktı. Sakatlık yaşayan Lucas Torreira ise 74’te yerini Berkan Kutlu’ya bıraktı.

    77. dakikada savunmada az sayıda oyuncu ile yakalanan takımımıza karşı Trabzonspor Trezeguet ile atağa çıktı. Onun ceza yayı yakınından sert şutunu Muslera iki hamlede kontrol etti.

    78’de Trabzon savunmasının hatasında Mertens tek topla Gomis’i ceza sahası solundan kaleye soktu. Çok önemli bu gol pozisyonunda Fransız santrforun sol ayağıyla uzak köşeye şutu auta çıktı.

    85. dakikada Berkan Kutlu çalımlarla ceza sahasına girerken Kerem Aktürkoğlu bir anda önünde bulduğu topu kaleye gönderdi. Kaleci Taha ayaklarıyla topu çıkardı. Dönen topta hızlı Trabzonspor atağını Mertens güçlü bir koşuyla kesti. Mertens kilit paslarının yanı sıra savunmadaki mücadelesiyle dikkat çekti.

    90’da Mertens ve Yunus Akgün oyundan çıktı. Emre Akbaba ve Barış Alper Yılmaz yerlerine dahil oldu. Maçın sonuna 6 dakika eklendi.

    90+5’te sağ köşe gönderinden kazandığımız köşe vuruşunda Gomis’in kafa vuruşu direğin dibinden dışarıya çıktı. Van Aanholt’un son dakikada ceza sahası dışı şutu direk üstünden auta çıkarken bu son pozisyonun arından maç 0-0 eşitlikle sona erdi.

    Galatasarayımız bu maçın ardından Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında evinde oynayacağı Gaziantep FK mücadelesinin hazırlıklarına başlayacak.





    RUHSUZLARRRRRR
#29.08.2022 14:54 30 0 0
  • HELLİM PEYNİRLİ TARİFLER: 10 NEFİS TARİF
    Hellim peyniri nedir, nasıl kullanılır? Hellim peyniri hangi tariflere eklenebilir? İşte, sofralarınıza renk katacak birbirinden lezzetli ve pratik 10 farklı hellim peynirli tarif:
    0
    Hellim peyniri, Kıbrıs kökenli bir peynirdir. Sık dokulu, sarımsı beyaz renge sahip olan bu peynir, taze bir şekilde tüketilir. Genellikle tavada veya ızgarada kızartıldıktan sonra yenir. Kıbrıs Cumhuriyeti için önemli bir ihraç kalemidir. Hellim peynirinde, keçi sütü, tuz ve nane bulunur. İçerisinde kullanılan süt, bazen koyun veya inek sütü de olabilir. Ancak keçi ve koyun sütünden yapılan peynirler daha dayanıklıdır. 1 yıla kadar muhafaza edilebilir. İnek sütünden yapılan hellim peyniri ise birkaç ay içinde bozulur ve lezzeti daha düşüktür. İşte, hellim peyniri ile yapabileceğiniz güzel tarifler
#23.08.2022 17:33 27 0 0
  • Balık Köftesi

    0


    Çin mutfağından dünyaya yayılan balık köftesi, beyaz etli balık türleri ile hazırlanır. İskandinav ülkelerinde ve Avrupa'da sık sık tüketilir. Zihinsel gelişimi destekleyen bir besindir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis balık köftesi tarifine başlayabiliriz.

    Balık Köftesi Tarifi İçin malzemeler

    2 iri mezgit yada beyaz etli balık
    100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
    1 dilim bayat ekmek içi
    1 soğan
    1 yumurta
    3 diş sarımsak
    1çorba kaşığı kıyılmış dereotu
    1tatlı kaşığı kuru kekik
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    Tuz
    karabiber
    1 çay bardağı zeytinyağı

    Balık Köftesi Nasıl Yapılır?

    Balıkları tuzlu suda haşlayın. Kılçıklarını ayıklayıp mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Ekmek içini ıslatıp avucunuzun içinde ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin, sarımsakları temizleyip ezin.
    Balık püresine rendelenmiş kaşar peyniri, ufalanmış ekmek içi,bir yumurta, kıyılmış soğan, ezimiş sarımsak, dereotu, kekik ve naneyi ilave edip yoğurun.
    Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp köfteleri kızartın.
    Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Marul yaprakları ve dilimlenmiş salçalık biberle servis yapın.
#28.08.2022 19:53 22 0 0
  • Zeytinyağlı Arapsaçı



    0

    Isırgangiller familyasından olan arapsaçının ana vatanı, Akdeniz ülkeleridir. Türkiye'de en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Genellikle salata ve yemeklerin içinde kullanılan bu besin, özellikle hamilelikte sütü arttırmak için tüketilir. Sindirim sistemini rahatlattığı için, mide sorunu yaşayanların tüketmesi gereken besinler arasındadır. Yatıştırıcı ve sakinleştirici bir etkisi vardır. Bu nedenle ayda bir kez akşam öğünlerinde yer verilmelidir. Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı arapsaçı tarifine başlayabiliriz.



    Zeytinyağlı Arapsaçı Tarifi İçin malzemeler



    1 kg arapsaçı
    Yarım demet taze soğan
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    4 su bardağı sıcak su
    1 limonun suyu
    1 yemek kaşığı un

    Zeytinyağlı Arapsaçı Nasıl Yapılır?



    Arapsaçlarının saplarını kesin yeşil kısımlarını ayırın ve yıkayıp iyice süzün. Taze soğanları halka şeklinde doğrayın.
    Zeytinyağını tavada ısıtın ve taze soğanları kavurun. Arapsaçını ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuzunu ve sıcak suyu ilave edip orta ateşte 20 dakika pişirin.
    Ayrı bir kapta limon suyu ile unu karıştırın. Yemeğin suyundan birkaç kaşık kadarını ekleyip terbiyeyi ılıtın.
    Hazırladığınız terbiyeyi tencereye azar azar ekleyip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
    Zeytinyağlı arapsaçını, yanına çok yakışan pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Zeytinyağlı Arapsaçının Püf Noktaları Nelerdir?



    Arapsaçı otunun dal ve köklerini ayırın. Kök kısımları temizledikten sonra bol su ile durulayın.
    Kullanacağınız arapsaçının taze olmasına özen gösterin.
    Pişirme işlemini hızlandırmak için, tencerenin içerisine bir tutam tuz ekleyin.
    Yemeğin suyu çok olursa, ocağın altını kısın ve kapağını aralık bir şekilde kapatın. Bu sayede buharlaşarak kıvamı daha lezzetli olacaktır.

    1 Porsiyon Zeytinyağlı Arapsaçı Kaç Kaloridir?



    Standart malzemelerle hazırlanan zeytinyağlı arapsaçının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Potasyum ve lif bakımından zengin olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
#28.08.2022 14:48 21 0 0
  • PARMESAN PEYNİRİ NEDİR, NASIL KULLANILIR?
    Parmesan peyniri nedir? Parmesan peyniri nasıl kullanılır ve nasıl saklanır? Parmesan peyniri nasıl yapılır? İşte, İtalyan mutfağının vazgeçilmezi olan parmesan peyniri ve kullanımı:

    0

    İlk olarak İtalya'nın Parma kentinde üretilen parmesan peyniri, yıllar içinde tüm dünyaya yayılmıştır. Protein ve kalsiyum gibi mineraller açısından zengin bir besindir. Yüzyıllar önce papazların ürettiği söylenen bu peynirin özelliklerini merak ediyorsanız, açık sarı rengi ve sert yapısı ile dikkatleri çektiğini söyleyebiliriz. Mutfakta sık sık kullanılan parmesan peyniri, yemeklere eklendiğinde lezzetini artırır. Parmesan peynirinin olgunlaşması neredeyse 2 yılı bulmaktadır.

    Parmesan Peyniri Nasıl Yapılır?

    Yapımı oldukça zahmetli ve olgunlaşma süresi uzun süren bir peynirdir. 1 kilo parmesan peynirini üretebilmek için, 16 kilo taze inek sütüne ihtiyaç vardır.
    Kendi suyunda mayalanan bu peynirde kullanılan inek sütünün ortalama %5 oranında yağlı olması önemlidir.
    Peynir üretiminde kullanılacak sütler, soğutma tepsisine dökülür ve soğumaya bırakılır.
    Daha sonra ısıtma ve mayalama işlemine tabi tutulur.
    Süt, pıhtı haline geldiğinde karıştırılır. Suyu süzülen parmesan, bezden çıkarılır ve ikiye kesilir.
    Oluşan peynir özel kelepçeli kalıplara alınır, 12 saat boyunca suyunu salması beklenir.
    Ardından salamura havuzuna alınır. Ortalama 21 gün boyunca salamurada bekletilir.
    Salamura havuzdan alınan parmesan parçaları, karanlık bir odaya alınır ve bir süre bekletilir.
    Olgunlaşması için, ahşap rafların bulunduğu odaya aktarılır.
    Peynirler 1 yıl boyunca her gün kontrol edilir ve temizlenir. Olgunlaştıktan sonra, son kontrollerden geçirilir ve tüketiciye sunulur.
#23.08.2022 17:23 21 0 0
  • 0


    Son şampiyon Trabzonspor, sahasında Galatasaray'ı konuk ediyor. 3 maçta 6'şar puan toplayan Fırtına ile Aslan, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde kozlarını paylaşacak. 21.45'de başlayacak derbiyi Ali Palabıyık yönetecek. Fotomaç'ın haberine göre Karadeniz temsilcisi, ezeli rakibini mağlup ederek Devler Ligi'ne katılamadığı için üzdüğü taraftarının yüzünü güldürmek isterken; sarı kırmızılılar da zorlu Trabzon deplasmanından İstanbul'a galibiyetle dönmeyi hedefliyor.

    TRABZONSPOR - GALATASARAY MUHTEMEL 11'LER

    TRABZONSPOR: TAHA, LARSEN, BARTRA, HUGO, ABDÜLKADİR, BARDHI, DORUKHAN, EREN, DJANINY, CORNELIUS, TREZEGUET

    GALATASARAY: MUSLERA, NELSSON ABDÜLKERİM, AANHOLT, BOEY, OLIVEIRA, MERTENS, TORREIRA, YUNUS, SEFEROVIC, KEREM

    BİLETLER ANINDA TÜKENDİ

    Takım çalışmalarını sürdürürken taraftarlar da maça çok farklı bir motivasyonla hazırlanıyor. Devler Ligi'ndeki moral bozukluğuna rağmen Galatasaray maçında tribünlerden tam destek gelecek.
#28.08.2022 16:49 18 0 0
  • Yoğurtlu Alinazik


    0


    Yoğurtlu Alinazik Tarifi İçin malzemeler

    750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
    4 orta boy patlıcan
    1 soğan
    15 gr sade yağ
    3 sivri biber
    1 arnavut biberi
    4-5 diş sarımsak
    500 gr yoğurt
    4-5 dal maydanoz
    Tuz
    Kırmızı pul biber

    Yoğurtlu Alinazik Nasıl Yapılır?

    Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün.
    Bir tavada sadeyağı eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
    Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Patlıcanı servis tabağına yayın.
    Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin. Kırmızı pulbiber serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.
#28.08.2022 15:01 18 0 0
  • Fatih Karagümrük - Ankaragücü maçı hangi kanalda, saat kaçta?
    Vavacars Fatih Karagümrük MKE Ankaragücü'yle, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında karşı karşıya gelecek. Sezona iki mağlubiyetle başlayan Pirlo'nun öğrencileri ilk galibiyetini arayacak. Henüz 1 puanı bulunan Ankaragücü ise deplasmanda kazanmak istiyor. Peki, Karagümrük - Ankaragücü maçı hangi kanalda, saat kaçta?

    0

    Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Vavacars Fatih Karagümrük MKE Ankaragücü'yle 3 puan mücadelesi verecek. Sezona kötü başlayan iki takımda ilk galibiyetlerini almak için sahaya çıkacak. Pirlo yönetimindeki Karagümrük ilk iki maçında Alanyaspor ve Beşiktaş 'a mağlup olmuştu. Ankaragücü ise Konyaspor'la berabere kalmış, Gaziantep FK'ya deplasmanda mağlup olmuştu.

    Karagümrük - Ankaragücü maçı hangi kanalda, saat kaçta?

    Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.15'te başlayacük mücadele beIN SPORTS HD1'den canlı yayınlanacak.

    Karagümrük - Ankaragücü muhtemel 11'ler

    Karagümrük: Viviano, Biraschi, Dresevic, Burak, Caner, Levent, Ozdoev, Ahmed, Diagne, Borini, Shukurov

    Ankaragücü: Bahadır, Marlon, Mujakic, Oğuz, Atakan, Abdullah, Moreira, Zahid, Chatzigiovannis, Macheda, Beridze
#27.08.2022 11:48 18 0 0
  • Kilis mutfağı kendine has yemekleriyle zengin bir yapıya sahiptir. Yemekler, “günlük pişen yemekler” ve “özel günlerde yapılan yemekler” olmak üzere ikiye ayrılır.


    0


    Yemeklerin temelini et ve bulgur oluşturur. Bunun yanında sebze ağırlıklı yemeklerde mevsimine uygun olarak yapılmaktadır.

    Kilis yemekleri, zengin Türk mutfağının özelliklerini taşımakla birlikte Halep mutfağı özelliklerini de yansıtır. Ön planda yağlı, baharatlı yemekler olduğu gibi zeytinyağlı yemeklerde Kilis mutfağının vazgeçilmez türlerindendir.

    Zeytinyağı, yörede yetiştirilen yüksek kaliteli zeytinlerden elde edilir ki, hemen her Kilislinin mutfağında bulunan vazgeçilmez bir besin maddesidir.

    Kilis yemeklerinde damak zevki ön planda gelmektedir. Yemeklerin lezzetine özel önem verilir. Yemeklerde, yemeğin özelliğine göre çeşitli baharatlar kullanılır. Kilis mutfağının özgün örnekleri şunlardır:
#21.08.2022 10:25 18 0 0
  • Sömelek Köfte



    0


    Kahramanmaraş'ın yöresel güzelliklerinden biri olan sömelek köfte, irmik, ince bulgur ve kıymanın birleşiminden oluşur. Soğan, sarımsak ve baharatlarla zenginleştirilen bu köfte, sulu bir şekilde sunulur. Hazırlanan köfteler, isteğe göre yoğurt ve naneli sos eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, Maraş usulü sömelek köfte tarifine geçebiliriz.



    Sömelek Köfte Tarifi İçin malzemeler



    1,5 çay bardağı ince bulgur
    ½ çay bardağı irmik
    125 gr kıyma
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    ½ su bardağı haşlanmış nohut
    500 ml et suyu
    250 ml su
    2 adet soğan
    1 tatlı kaşığı salça (soğan için)
    3 diş sarımsak
    Tuz
    Karabiber
    Nane
    Kimyon

    Üzeri için:

    1 yemek kaşığı tereyağı
    Nane, pul biber

    Sömelek Köfte Nasıl Yapılır?



    İnce bulgur ve irmik bir kaba alınarak sıcak su ile ıslatılır. Yumuşayana kadar bekletilir.
    Yumuşayan irmik ve bulgur yoğurulur.
    Kıyma, tuz, kimyon, karabiber, domates ve biber salçası eklenerek homojen bir kıvam alana kadar yoğurulur.
    Parmak şeklinde parçalar alınarak şekil verilir.
    Bir tencerede soğan ve salça kavrulur.
    Üzerine et suyu, su ve köfteler eklenir.
    Piştikten sonra sarımsak, haşlanmış nohut eklenerek kaynatılır.
    Tereyağında nane ve pul biber kızdırılarak üzerine dökülür, servis edilir. Afiyet olsun.
#31.08.2022 15:03 17 0 0
  • Konu: Mirik Köfte
    Mirik Köfte

    0

    Sivas mutfağının geleneksel yemeklerinden biri olan mirik köfte, ince bulgur, yoğurtlu sos ve sarımsak ile hazırlanır. Yüksek oranda lif içeren bulgur, diyet listelerinde en çok kullanılan malzemelerden biridir. İçeriğinde yoğun miktarda bulgur kullanılan mirik köfte, baharatlarla zenginleştirilir. İsteğe göre servis esnasında ince kıyılmış maydanoz da eklenebilir. Malzemeler hazırsa, Sivas usulü mirik köfte yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.



    Mirik Köfte Tarifi İçin malzemeler

    1 adet yumurta
    1 kase ince bulgur
    3 diş sarımsak
    1 kase yoğurt
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1/2 kase un
    1 çimdik karabiber
    1 çimdik pul biber
    1 çimdik kimyon
    1 çimdik nane
    1 çimdik tuz

    Mirik Köfte Nasıl Yapılır?

    Öncelikle bulguru bir kabın içerisine alın ve sıcak su ile ıslatın. Üzerini tepsi ile kapatarak şişmesi için 15 dakika bekleyin.
    Bulgur şiştikten sonra içerisine yumurta, un ve baharatları ekleyin.
    Bulguru diğer malzemelerle özdeşleşene kadar yoğurun. Arada elinizi suya batırmayı unutmayın.
    Yoğurma işleminin ardından bulguru 10 dakika buzdolabında bekletin.
    Bir tepsinin içerisine un koyun. Bulgurlu harçtan minik parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayın.
    Hazırladığınız köfteleri unlu tepsinin içerisine koyun. Bulgur tamamen bittiğinde tepsiyi hafifçe sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayın.
    Bir tencereye su koyun ve orta ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine hazırladığınız mirik köfteleri bırakın.
    Köfteler haşlanırken sarımsakları ince ince doğrayın ve bıçağın kenarlarıyla ezin.
    Bir kaseye yoğurt koyun. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyerek karıştırın.
    Sos tavasına tereyağını koyun ve eritin. İçerisine istediğiniz miktarda pul biber ve nane ekleyerek karıştırın.
    Su yüzeyine çıkan mirik köfteleri, kevgirle toplayın. Köftelerin suyunu güzelce süzdükten sonra servis tabağına alın.
    Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Hazırladığınız tereyağlı sosu mirik köftelerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.
#31.08.2022 14:56 17 0 0
  • MKE Ankaragücü ya da tam adıyla MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü, genellikle futbol takımıyla tanınan Ankara merkezli ve şehrin ilk spor kulübü.Futbol kulübü maçlarını Eryaman Stadyumu'nda oynamaktadır. 2006 yılından 2015 yılına kadar Voleybol maçlarını Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda oynamıştır. 2015 yılında kulüp maddî imkansızlıklardan dolayı kadın voleybol şubesini kapatmak zorunda kalmıştır.

    0


    Arma ve renkler
    Kulübün bir dönem kullandığı logo.

    İmalât-ı Harbiye çalışanları tarafından desteklenen ve çalışanların bizzat oynadıkları Ankaragücü arması da kuruluşu ile örtüşen bir semboldür. İmalât-ı Harbiye yani günümüz anlamıyla savaş malzemesi üretimi yapan devlet menşeli kuruluşun adıyla paralel olarak yatık bir mermiden esinlenerek çizilen logo asaleti ve vatanı müdafaayı simgelemektedir.

    Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası o dönemdeki adı İmalât-ı Harbiye Genel Müdürlüğü ve Spor Kulübü'nü ziyaretinde, kendisine sunulan misket üzümü ve kavun sonrası, bu ikramdan hoşnut kalarak, şu tanımlamayı yapar: "Üzüm, glikoz bakımından en zengin meyve türüdür. Kişiye güç verir ve değişik türleri vardır. En önemlisi Ankara’da bolca yetişen iri taneli lacivert renkli misket üzümüdür. Misketin lacivert rengi güç simgesidir. Kavun, kabakgiller familyasındandır. Güzel kokulu, tatlı ve sıvı meyve türüdür. Sarı, yeşil ve pembeye kaçan renk türü vardır. Sarı renk, hırs ve başarının simgesidir. Kişi, başarı sonrası bundan büyük gurur duyar." Ankaragücü, renk arayışları sırasında bu olay anımsanır, böylece sarı-lacivert renkler ortaya çıkar ve oy birliğiyle kabul edilir. Böylelikle, Ankaragücü'nün sarı rengi "kazanma hırsı ve başarı"yı ve lacivert rengi de "gücü" temsil etmektedir


    Taraftarlar

    1963 yılında kurulan Gecekondu adlı taraftar grubu, Gençlik Parkı tarafındaki kale arkası tribünde bulunur. Tribünlerde anonim olarak ortaya çıkan Bastır Ankaragücü sloganı çok büyük yankı bulmuş ve kabul görmüştür




    Bir şişe su liraya, maaş yetmez kiraya
    Kasaptaki sıraya bastır Ankaragücü
    Vergi geldi her kula, fakire, yetime, dula
    Altımızdaki çula bastır Ankaragücü
    Beş yıllık planına bastır Ankaragücü
    Kalkınma planına bastır Ankaragücü
    Bastır Ankaragücü
#19.08.2022 19:02 17 0 0
  • 0




    Galatasarayımız, Spor Toto Süper Lig 3. hafta maçında ligin yeni takımı Ümraniyespor ile karşı karşıya gelecek. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 19 Ağustos Cuma günü oynanacak olan mücadele saat 21.00’de başlayacak.

    Maçı hakem Ali Şansalan yönetecek. Onun yardımcılıklarını Samet Çavuş ve Ata Yıldırım yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Sarper Barış Saka üstlenecek.

    Bilet satın almak için TIKLAYIN!

    Lige Antalyaspor galibiyetiyle başlayan Aslanlarımız, sonrasında evinde Giresunspor’a mağlup oldu. Ümraniyespor karşısına galibiyet parolasıyla çıkacak olan Galatasarayımız, sonrasında ligin 4. haftasındaki Trabzonspor deplasmanına hazırlanacak.

    Ligin ilk haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda 3-3 berabere kalan Ümraniye ekibi, ertesi hafta Antalyaspor’a evinde 1-0 mağlup oldu.

    Galatasaray ve Ümraniyespor tarihte dört kez hazırlık maçlarında karşı karşıya gelirken bu maçların dördünü de Galatasaray kazandı. İki takım ilk defa bir resmi müsabakada kozlarını paylaşacak.

    Ümraniyespor, Galatasaray'ın Süper Lig tarihinde karşılaşacağı 73'üncü takım olacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar rakip olduğu 72 ekibin tamamını en az bir kez mağlup etmeyi başardı.

    Galatasaray'ın Süper Lig'e o sezon yükselen takımlara attığı son dört golün üçünde Kerem Aktürkoğlu'nun payı bulunuyor (2 gol & 1 asist).

    Okan Buruk, Süper Lig tarihinde Coşkun Özarı'nın (1960) ardından Galatasaray'ın başında görev yaptığı ilk iki deplasman maçını kazanan ikinci yerli teknik direktör olmak istiyor. Sarı-kırmızılı ekiple bunu başaran son çalıştırıcı, 2009/10'da ilk iki ziyaretini kayıpsız geçen Frank Rijkaard'dı.


#19.08.2022 16:09 17 0 0
  • Haçapuri Pide


    0


    Gürcistan yemeği olan khachapuriyi hazırlıyoruz. Türkiye de de adı haçapuri olarak geçen ve bir çoğumuzun bildiği, üç peynirli yumurtalı pide


    Haçapuri Pide Tarifi İçin malzemeler

    Hamur için:

    3 su bardağı un
    1 paket, 10gr kuru maya
    2 çay kaşığı tuz ????
    1 su bardağı ılık su

    İçi için:

    250 gram mozzarella
    250 gram kaşar peyniri
    100 gram ezine peyniri

    Üstü ve kenarları için:

    Yumurta akı ve yumurta ????
    Tereyağı veya zeytinyağı

    Haçapuri Pide Nasıl Yapılır?

    Mayayı, ılık su ile aktifleştiriyoruz. Daha sonra unu kademe kademe ekleyerek, yoğuruyoruz. Unu eklerken tuzu da ekliyoruz.
    Hamuru mayalanması için 1 saat güneş almayan bir yerde dinlendiriyoruz. Bu esnada peynirleri rendeleyip bir kapta karıştırıyoruz.
    Hamuru açtıktan sonra kayık şekline getireceğiz. Sağ ve sol kısımlara iç malzemeleri koyup sararak kapatıyoruz.
    Orta kısma da iç malzemeyi ekleyip. Kenarlara yumurta akını sürüyoruz. Önceden 210 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
    Pişirmeden hemen önce yumurtaları orta kısımdaki peynirlerden yer açıp üstüne kırıyoruz.
    Kenarları dolu dolu mis gibi haçapurimiz hazır durumda. Afiyet olsun.
#29.08.2022 21:42 16 0 0